Biskvit:
20 dkg šećera
2 jaja
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
20 dkg brašna
pola pecilnog praška
2 žlice kakao u prahu
Fil 1:
0,5 dcl soka od višnje
50 dkg višnje
8 žlica šećera
8 žlica griza
Fil 2:
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
13 žlica šećera
25 dkg margarina
Priprema:
Od svih sastojaka za biskvit posebno ispeći 2 jednaka biskvita u kalupu za torte.
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje, brašno sa pecilnim praškom i kakaom.
Ispeći 2 jednaka biskvita.
Kad se biskvit ohladi izrezati ga. Napraviti uši i mašnu.
Fil 1: Sok od višanja, griz i šećer prokuhati. Pred kraj dodati očišćene višnje. Fil premazati po biskvitu.
Fil 2: U mlijeku ukuhati puding od vanilije sa šećerom. U ohlađeni puding dodati margarin. Namazati preko fila.
Zec ukrasiti po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 1 (+1)
Sastojci:
Biskvit:
- 20 dkg šećera
- 2 jaja
- 1 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- 20 dkg brašna
- pola pecilnog praška
- 2 žlice kakao u prahu
Fil 1:
- 0,5 dcl soka od višnje
- 50 dkg višnje
- 8 žlica šećera
- 8 žlica griza
Fil 2:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 13 žlica šećera
- 25 dkg margarina
Priprema:
- Od svih sastojaka za biskvit posebno ispeći 2 jednaka biskvita u kalupu za torte.
- Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje, brašno sa pecilnim praškom i kakaom.
- Ispeći 2 jednaka biskvita.
- Kad se biskvit ohladi izrezati ga. Napraviti uši i mašnu.
- Fil 1: Sok od višanja, griz i šećer prokuhati. Pred kraj dodati očišćene višnje. Fil premazati po biskvitu.
- Fil 2: U mlijeku ukuhati puding od vanilije sa šećerom. U ohlađeni puding dodati margarin. Namazati preko fila.
- Zec ukrasiti po želji.