Domaći sladoled
Ovaj sladoled pravim godinama , moji ga obožavaju a količinski ga ima puno
Sastojci za domaći sladoled
- 1l mlijeka
- 1 puding okus po želji ili u vanilin puding dodati ekstrakt po želji
- 7 žlica šećera
- 8 jaja
- 1/2 margarina
- 2,5dl slatkog vrhnja
Priprema
8 žumanjaka pomiješati sa pudingom i šećerom (pola šećera pomiješati sa pudingom pola dodati u mlijeko), od 1 l mlijeka malo oduzeti da se puding i žumanjci razrijede i skuhati u mlijeku, još u vruće dodati margarin i 10 dag čokolade, (ako pravite sladoled od vanilije onda u još toplo dodati 4 vrećice vanilin šećera , radi intenzivnijeg okusa ) ostaviti hladiti. U potpuno hladnu smjesu dodati slatko vrhnje i dobro izrađene bjelanjake sa 8 žlica šećera. Sve to skupa izmješati i staviti u zamrzivač . Poslije se sladiti i uživati.....:))
Link izvora / potpis autora: ilonka


Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
probacu ovaj nacin je nesto novo i nisam bas takav jela :quest: :quest:
Odličan je , ja ga pravim godinama samo na ovaj način drugačiji nisam ni probala :))