Sotirana janjetina sa začinskim biljem i povrćem
Morate probat, pre fino jelo, tko god proba je oduševljen....
Sastojci:
- 1 janjeću but
- vezica ružmarina
- vezica kadulje
- vezica majčine dušice
- 3 režnja češnjaka
- 2 tikvice
- 2 šake mahuna
- 3 mrkve
- pola koromača
- šaka crnih maslina
- 2 luka
- šaka mini rajčica
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml bijelog vina
- kuharska špaga
- sol, papar
Priprema:
But odkoštiti i otvoriti, te začiniti sa solju, paprom, češnjakom i sitno kosane začine.
Složiti ga u roladu korištenjem kuharske špage.
Maslinovo ulje zagrijati, te popeći janjeću roladu sa svih strana okrećući ju.
Dodati narezano povrće (jedino luk samo na polovice), prodinstati 10-tak minuta, podliti vinom i prošekom te poklopiti i dinstati na laganoj vatri 45 min.
Meso izvaditi, doraditi okuse, skinuti špagu, narezati meso i vratiti ga u saft, ostaviti još 5 minuta i jelo je gotovo.
Dobar tek!
- Vaše oznake (tagovi): janjeći but
- Sastojci: tikvice / povrće / maslinovo ulje / meso / luk / rajčica / sol