Mješane grahorice na kremi od poriluka
Sastojci:
- 400 g miješanih grahorica
- 200 g poriluka
- 60 g maslaca
- 40 g suhog mesa
- 80 g mrkve
- 50 g celera
- 2 lista lovora
- 2 režnja češnjaka
- sol i papar
Priprema:
Grahorice namočiti dan ranije, vodu od namakanja baciti, te staviti kuhati u hladnu slanu vodu. Očistiti poriluk i narezati na trakice.
Na laganoj vatri popržiti na 40 g maslaca, dodati sitno kosano suho meso i češnjak te cijele listove lovora i kratko prodinstati na lagonaj vatri uz stalno miješanje.
Dodati ocijeđene kuhane grahorice (sačuvati vodu od kahanja) i popapriti. Pirjati 10 min. povremeno miješajući.
Mrkvu očistiti i narezati na kolutove debele 5 mm, celer očistiti i narezati na štapiće duge 4 cm i 1 cm debele.
Sve povrće dodati u grahorice i propirjati, podliti vodom od kuhanja grahorica - toliko da pokrije grahorice.
Kad je mrkva kuhana skinuti s vatre i umješati ostatak maslaca i doraditi okuse. Po želji možete ukuhati tjesteninu ili žličnjake.








Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...