400 g miješanih grahorica
200 g poriluka
60 g maslaca
40 g suhog mesa
80 g mrkve
50 g celera
2 lista lovora
2 režnja češnjaka
sol i papar
Priprema:
Grahorice namočiti dan ranije, vodu od namakanja baciti, te staviti kuhati u hladnu slanu vodu. Očistiti poriluk i narezati na trakice.
Na laganoj vatri popržiti na 40 g maslaca, dodati sitno kosano suho meso i češnjak te cijele listove lovora i kratko prodinstati na lagonaj vatri uz stalno miješanje.
Dodati ocijeđene kuhane grahorice (sačuvati vodu od kahanja) i popapriti. Pirjati 10 min. povremeno miješajući.
Mrkvu očistiti i narezati na kolutove debele 5 mm, celer očistiti i narezati na štapiće duge 4 cm i 1 cm debele.
Sve povrće dodati u grahorice i propirjati, podliti vodom od kuhanja grahorica - toliko da pokrije grahorice.
Kad je mrkva kuhana skinuti s vatre i umješati ostatak maslaca i doraditi okuse. Po želji možete ukuhati tjesteninu ili žličnjake.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2 (+1)
Sastojci:
- 400 g miješanih grahorica
- 200 g poriluka
- 60 g maslaca
- 40 g suhog mesa
- 80 g mrkve
- 50 g celera
- 2 lista lovora
- 2 režnja češnjaka
- sol i papar
Priprema:
Grahorice namočiti dan ranije, vodu od namakanja baciti, te staviti kuhati u hladnu slanu vodu. Očistiti poriluk i narezati na trakice.
Na laganoj vatri popržiti na 40 g maslaca, dodati sitno kosano suho meso i češnjak te cijele listove lovora i kratko prodinstati na lagonaj vatri uz stalno miješanje.
Dodati ocijeđene kuhane grahorice (sačuvati vodu od kahanja) i popapriti. Pirjati 10 min. povremeno miješajući.
Mrkvu očistiti i narezati na kolutove debele 5 mm, celer očistiti i narezati na štapiće duge 4 cm i 1 cm debele.
Sve povrće dodati u grahorice i propirjati, podliti vodom od kuhanja grahorica - toliko da pokrije grahorice.
Kad je mrkva kuhana skinuti s vatre i umješati ostatak maslaca i doraditi okuse. Po želji možete ukuhati tjesteninu ili žličnjake.