Mješane grahorice na kremi od poriluka

Autor: LanaM   (palac x 13731) |moji recepti

0
400 g miješanih grahorica 200 g poriluka 60 g maslaca 40 g suhog mesa 80 g mrkve 50 g celera  2 lista lovora 2 režnja češnjaka sol i papar Priprema: Grahorice namočiti dan ranije, vodu od namakanja baciti, te staviti kuhati u hladnu slanu vodu. Očistiti poriluk i narezati na trakice. Na laganoj vatri popržiti na 40 g maslaca, dodati sitno kosano suho meso i češnjak te cijele listove lovora i kratko prodinstati na lagonaj vatri uz stalno miješanje. Dodati ocijeđene kuhane grahorice (sačuvati vodu od kahanja) i popapriti. Pirjati 10 min. povremeno miješajući. Mrkvu očistiti i narezati na kolutove debele 5 mm, celer očistiti i narezati na štapiće duge 4 cm i 1 cm debele. Sve povrće dodati u grahorice i propirjati, podliti vodom od kuhanja grahorica - toliko da pokrije grahorice. Kad je mrkva kuhana skinuti s vatre i umješati ostatak maslaca i doraditi okuse. Po želji možete ukuhati tjesteninu ili žličnjake. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
Mješane grahorice na kremi od poriluka

Sastojci:

  • 400 g miješanih grahorica
  • 200 g poriluka
  • 60 g maslaca
  • 40 g suhog mesa
  • 80 g mrkve
  • 50 g celera 
  • 2 lista lovora
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar

Priprema:

Grahorice namočiti dan ranije, vodu od namakanja baciti, te staviti kuhati u hladnu slanu vodu. Očistiti poriluk i narezati na trakice.

Na laganoj vatri popržiti na 40 g maslaca, dodati sitno kosano suho meso i češnjak te cijele listove lovora i kratko prodinstati na lagonaj vatri uz stalno miješanje.

Dodati ocijeđene kuhane grahorice (sačuvati vodu od kahanja) i popapriti. Pirjati 10 min. povremeno miješajući.

Mrkvu očistiti i narezati na kolutove debele 5 mm, celer očistiti i narezati na štapiće duge 4 cm i 1 cm debele.

Sve povrće dodati u grahorice i propirjati, podliti vodom od kuhanja grahorica - toliko da pokrije grahorice.

Kad je mrkva kuhana skinuti s vatre i umješati ostatak maslaca i doraditi okuse. Po želji možete ukuhati tjesteninu ili žličnjake.

Prosjek: 2 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)