Označeno izrazom: tikvice
Tikvice - Duguljaste, okruglaste, ovalne, zelen, bijele – tikvice zauzimaju posebno mjesto u našoj pa tako i svjetskim kuhinjama. Nezaobilazne su za vegetarijance. Botanički pripadaju voću. Imaju nisku energetsku vrijednost oko 16 kcal, sadrže manje količine mangana, magnezija, fosfora, željeza, bakra i kalcija, a bogatije su na C vitaminu.
Ljekovitost se tikvicama može pripisati samo ako se konzumiraju sa korom budući da se u kori nalaze vlakna koja vežu kolesterol. Na taj način se štiti krvožilni sustav od stvaranja masnih naslaga.
Sutra pripremite...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kuhano vinoKuhano vino ima svoj osnosvni recept koji se može prilagođavati dodavanjem ili oduzimanjem količine...
KulenReceptura pravog domaćeg kulena, kao i okus, razlikovat će se od obitelji do obitelji. Priprema...
Uskrsni medenjaci „Ana“Sastojci: 1 jaje 4 žlice šećera 4 žlice mlijeka 2 žlice meda 2 žlice masti (krute) 1...
Nabujak s crnim vinomSastojci: 17,5 dag čokolade za kuhanje 30 dag maslaca 30 dag šećera 2 omota vanilin...
Domaći kruh s kvascemSastojci: 7g suhog kvasca / 1/2 kockice svježeg 500g glatkog brašna 1 žličica soli 475ml...