Označeno izrazom: tikvice
Tikvice - Duguljaste, okruglaste, ovalne, zelen, bijele – tikvice zauzimaju posebno mjesto u našoj pa tako i svjetskim kuhinjama. Nezaobilazne su za vegetarijance. Botanički pripadaju voću. Imaju nisku energetsku vrijednost oko 16 kcal, sadrže manje količine mangana, magnezija, fosfora, željeza, bakra i kalcija, a bogatije su na C vitaminu.
Ljekovitost se tikvicama može pripisati samo ako se konzumiraju sa korom budući da se u kori nalaze vlakna koja vežu kolesterol. Na taj način se štiti krvožilni sustav od stvaranja masnih naslaga.
Pronađite ideje za sutra
Sezona je za..
Varivo od krastavacaSastojci: 50 g putra 1/2 žličice kimla 1 žlicu brašna 2 režnja češnjaka 3 (...
Gravče na tavčeSastojci 50 dkg bijelog graha 40 dkg suhih rebara (vratine ili komad nekog drugog suhog mesa) 3...
Kako napraviti dizano...Sastojci 800 grama glatkog brašna tip 550 ili namjenskog brašna za dizana tijesta...
Slana savijača od sira Uz malo vremena i volje kore za savijaču mogu se napraviti i doma (i trud će biti nagrađen ipak...
Teleća jetricaUmjesto teleće jetrice, može se korsititi i svinjska ili janjeća, a ovaj temeljni recept može se...
PudingPriprema pudigna kako su ga radile naše bake bit će jednako brza, a ipak bogatijeg i aromatičnijeg...
Pašteta od pileće...Sastojci: 40 dkg pilećih jetrica 25 dkg slanine (ili pancete), što mesnatije 2 kuhana jaja...
PljeskavicaSastojci 40 dkg mljevene govedine + 40 dkg mljevene svinjetine 1 manja glavica luka 1 svežanj...
Pileći paprikašSastojci: 600 g miješanog rasjeka piletine 300 g svježih raznobojnih paprika 1 luk srednje...
Zlevanka Sastojci 2 šalice kukuruzne krupice pofuriti s šalicom i pol kipuće vode (najmanje...