Označeno izrazom: tikvice
Tikvice - Duguljaste, okruglaste, ovalne, zelen, bijele – tikvice zauzimaju posebno mjesto u našoj pa tako i svjetskim kuhinjama. Nezaobilazne su za vegetarijance. Botanički pripadaju voću. Imaju nisku energetsku vrijednost oko 16 kcal, sadrže manje količine mangana, magnezija, fosfora, željeza, bakra i kalcija, a bogatije su na C vitaminu.
Ljekovitost se tikvicama može pripisati samo ako se konzumiraju sa korom budući da se u kori nalaze vlakna koja vežu kolesterol. Na taj način se štiti krvožilni sustav od stvaranja masnih naslaga.
Pronađite ideje za sutra
Sezona je za..
Tart od jagoda i...Sastojci za prhko tijesto: 220 g brašna 50 g šećera 1 prstohvat soli 130 g maslaca 1...
Poke bowl od lososaSastojci: 500 g svježeg filea lososa 1 zreli avokado 1 limun ili limeta 2 šalice sushi riže...
Pašteta od guščje jetreSastojci: 500g guščjih jetrica 200g pilećih jetrica 1 luk 70g maslaca Prstohvat soli Papar...
JutarnjicaSastojci za tijesto: 60 dag brašna malo šećera malo soli 1 kvas 3 jaja 2 žlice...
Mahune sa slaninomSastojci: 1 kg okruglih zelenih mahuna 15 dag suhe mesnate slanine 2 glavice luka 1 češanj...
Šampinjoni na žaruSastojci: 50 dag svježih šampinjona 2 dag ulja 1 dag sjeckanog češnjaka i per...