Musaka od mladih tikvica

Najčešće spremam onu klasičnu musaku od krumpira i mljevenog mesa, a tikvice najčešće pohane. No, kad sam prvi put probala musaku s tikvicama, odmah mi se dopala.
Sastojci:
- 2 kg mladih tikvica
- 10 dag sira za ribanje (trapist ili sl.)
- 3 jaja
- 2 dl mlijeka
- 1/2 dl vrhnja
- ulje
- papar, sol
- brašno
- sjeckani peršin
- 3 češnja češnjaka
Priprava:
Mlade tikvice po želji ogulite (nije neophodno), narežite na ploške, posolite, izvaljajte u brašno i ispecite na vrućem ulju. U nauljenu vatrostalnu posudu složite sloj pečenih tikvica, gore pospite naribani sir, ponovno složite tikvice i prelijte izmiješanom smjesom od jaja, vrhnja, mlijeka, sitno sjeckanog češnjaka i peršinovog lišća. Pecite pola sata u pećnici.







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Ja kad radim musaku od tikvica radim sa piletinom:
20 dkg pilećeg filea, 20 dkg pilećeg batka sa zabatkom, 4 dkg luka, 40 dkg tikvica, 4 dkg oštrog brašna, 2 jaja, sol i ulje za prženje.
Preljev: 2 dcl kiselog vrhnja, 1 dcl mlijeka, 3 jaja.
Na luku popržite mljeveno pileće meso i posolite ga. Na vrućem ulju ispecite narezane tikvice panirane u brašno i jaja. U vatrostalnu posudu poslažite red tikvica, red mesa i postupak ponovite 3 puta. Prelijte preljevom i pecite na 175 stiupnjeva oko pola sata.