Umak od gljiva
Ovaj umak često radim uz neko "suho" meso poput bijelog mesa piletine ili puretine spremljenog na naglo. Umak polijemo po pireu ili riži, a ako imam vremena spremim njoke - kuhane ili pečene.
Sastojci:
- 15 dag šampinjona
- 2 dag masti
- 5 dag luka
- sol
- češnjak
- papar
- sjeckani peršin
- 1/2 žlice brašna
- 1 dl vrhnja.
Priprava:
Šampinjone operite, narežite na ploške i stavite na poprženi luk. Sve zajedno još malo popržite, dodajte brašno, sjeckani peršin. Pirjajte, posolite i popaprite i na kraju dodajte vrhnje.







Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
slažem se za kiselo vrhnje
Uz ovakav umak malo poboljšam sa 1 kiselim vrhnjem,peršinom i malo brašna dodam zapečeno meso da se "dinsta" u šampinjonima da upije sokove. Izvadim meso onda završim umak. Dobro je i preliti po kuhanom tjestu uz zelenu salatu.
Lahorka
Kuhane kupovne njoke su bar brzo gotove ;), super pašu uz piletinu i ovaj umak! Upravo sam to pravila danas za ručak..slobodno stavite i malo više gljiva.
U umak stavim i malo crvene paprike, ali nije presudna, najčešće se držim upravo ovog recepta!Luk sam malo popržila na maslacu, prije nego sam dodala u tavicu gljive, dobar tek