Megina musaka
Sastojci:
- 2 luk
- 2 češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 300 g mljevenog mesa (janjetina ili govedina)
- 500 g oguljenog paradajza (konzerviranog)
- 100 ml bijelog vina
- jedna žlica osušenog origana
- jedna žličica cimeta
- sol, papar
- 500 g krumpira
- 400 g tikvica
- 3 jaja
- 400 ml mlijeka
- 100 g feta sira
- maslac
Priprema:
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva (konvekcijom 160 °) Oguliti luk i češnjak i sitno isjeckati. zagrijte ulje u tavi, dodajte luk, češnjak i mljeveno meso i pržite oko 5 minuta na visokoj temperaturi dok meso ne postane mrvljivo. Nasjeckati rajčice. Maknite tavu sa izvora topline i dodajte miješajući vina, origano, paradajz i cimet. Dodajte sol i papar.
Oguliti krumpir i izrezati ga na tanke kriške. Operite tikvice, očistite ih i izrežite na kriške. Maslacom premažite posudu za pečenje i kriške krumpira. Zatim stavite sloj tikvica, pa mljevenog mesa i tako stavite više slojeva sve dok se svi sastojci ne iskoriste.
Umutite jaja sa mlijekom i prelijte u lonac. Pazite da je sve prekriveno tekućinom. Izmrviti feta sir i posuti po musaki. Pecite 45-50 minuta u pećnici. Poslužite uz kruh.
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
Recepti sa istim ili sličnim sastojcima
Razmjenite ideje
![]() |
koziceBonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i... |
![]() |
Što kuhate za ručakLuce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu... |
![]() |
Kako napraviti tijesto za pizzumamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero... |
woooow Megi, ovo ti je mrak! I radila sam na tvoj, a ne na način tvoje mame :) Megina musaka je jelo koje su ukucani stavili na popis jela koja žele opet probati, a to se ne događa često kod nas stoga mislim da si dobila pravi kompliment!!!!