Punjene paprike

Autor: Margaret   (palac x 154) |moji recepti

0
100 g riže 4 velike paprike (crvene ili zelene) jedan veliki luk 2 režnja češnjaka 5 žlica maslinovog ulja 300 grama mljevene govedine 4 žlice paradajz sosa jedna i pol žličica sušenog origana sol papar malo metvice i peršina 150 g pasirane rajčice 200 ml juhe od povrća Priprema: Rižu namočite u hladnu vodu na 30 minuta da upije vlagu. U međuvremenu, na vrhu paprike izrezati otvor. Paprike se operu i čista. Ogulite luk i češnjak i sitno isjeckajte. Ocijedite rižu. U loncu za pirjanje zagrijte 2 žlice ulja. Pirjajte luk i češnjak u njemu. Dodajte mljeveno meso, 3 žlice paradajz sosa i 1 žličica origana. Dodajte sol i papar te promiješajte. pržite dok meso ne postane mrvljivo. Dodajte rižu i pirjajte nakratko. Uzmite 125 ml vode i prelijte sve i pokriveno na laganoj vatri kuhajte 5-7 minuta. Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Operite metvicu i peršin, osušite i sitno isjeckajte. Preostalo ulje, rajčicu, origano i rajčice pomiješajte s juhom. Dodajte sol i papar, ostatak začina te ulijte u kalup za pečenje. Paprike punite sa smjesom. Stavite u kalup, pokrijte, stavite u vruću pećnicu (srednji nivo, 160 ° oko 1 sat). Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Jedno od onih jela koja su drugi dan još ukusnija nego prvi. Nema veze volite li papriku ili ne, paprika je tu prvenstveno radi arome. Ovdje jelo završavam u pećnici!
Punjene paprike

Sastojci:

  • 100 g riže
  • 4 velike paprike (crvene ili zelene)
  • jedan veliki luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 300 grama mljevene govedine
  • 4 žlice paradajz sosa
  • jedna i pol žličica sušenog origana
  • sol
  • papar
  • malo metvice i peršina
  • 150 g pasirane rajčice
  • 200 ml juhe od povrća

Priprema:

Rižu namočite u hladnu vodu na 30 minuta da upije vlagu. U međuvremenu, na vrhu paprike izrezati otvor. Paprike se operu i čista. Ogulite luk i češnjak i sitno isjeckajte. Ocijedite rižu.
U loncu za pirjanje zagrijte 2 žlice ulja. Pirjajte luk i češnjak u njemu. Dodajte mljeveno meso, 3 žlice paradajz sosa i 1 žličica origana. Dodajte sol i papar te promiješajte. pržite dok meso ne postane mrvljivo. Dodajte rižu i pirjajte nakratko. Uzmite 125 ml vode i prelijte sve i pokriveno na laganoj vatri kuhajte 5-7 minuta.
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Operite metvicu i peršin, osušite i sitno isjeckajte. Preostalo ulje, rajčicu, origano i rajčice pomiješajte s juhom. Dodajte sol i papar, ostatak začina te ulijte u kalup za pečenje. Paprike punite sa smjesom. Stavite u kalup, pokrijte, stavite u vruću pećnicu (srednji nivo, 160 ° oko 1 sat).

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika zagorka's

Punjene paprike su zaista drugi dan bolje kad se svi okusi fini povežu. Radim na identičan način kao Margaret. Punjene paprike ponekad radim u većim količinama pa smrzen i imam gotovo jelo u frizeru.