100 g riže
4 velike paprike (crvene ili zelene)
jedan veliki luk
2 režnja češnjaka
5 žlica maslinovog ulja
300 grama mljevene govedine
4 žlice paradajz sosa
jedna i pol žličica sušenog origana
sol
papar
malo metvice i peršina
150 g pasirane rajčice
200 ml juhe od povrća
Priprema:
Rižu namočite u hladnu vodu na 30 minuta da upije vlagu. U međuvremenu, na vrhu paprike izrezati otvor. Paprike se operu i čista. Ogulite luk i češnjak i sitno isjeckajte. Ocijedite rižu.
U loncu za pirjanje zagrijte 2 žlice ulja. Pirjajte luk i češnjak u njemu. Dodajte mljeveno meso, 3 žlice paradajz sosa i 1 žličica origana. Dodajte sol i papar te promiješajte. pržite dok meso ne postane mrvljivo. Dodajte rižu i pirjajte nakratko. Uzmite 125 ml vode i prelijte sve i pokriveno na laganoj vatri kuhajte 5-7 minuta.
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Operite metvicu i peršin, osušite i sitno isjeckajte. Preostalo ulje, rajčicu, origano i rajčice pomiješajte s juhom. Dodajte sol i papar, ostatak začina te ulijte u kalup za pečenje. Paprike punite sa smjesom. Stavite u kalup, pokrijte, stavite u vruću pećnicu (srednji nivo, 160 ° oko 1 sat).
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Jedno od onih jela koja su drugi dan još ukusnija nego prvi. Nema veze volite li papriku ili ne, paprika je tu prvenstveno radi arome. Ovdje jelo završavam u pećnici!
Sastojci:
- 100 g riže
- 4 velike paprike (crvene ili zelene)
- jedan veliki luk
- 2 režnja češnjaka
- 5 žlica maslinovog ulja
- 300 grama mljevene govedine
- 4 žlice paradajz sosa
- jedna i pol žličica sušenog origana
- sol
- papar
- malo metvice i peršina
- 150 g pasirane rajčice
- 200 ml juhe od povrća
Priprema:
Rižu namočite u hladnu vodu na 30 minuta da upije vlagu. U međuvremenu, na vrhu paprike izrezati otvor. Paprike se operu i čista. Ogulite luk i češnjak i sitno isjeckajte. Ocijedite rižu.
U loncu za pirjanje zagrijte 2 žlice ulja. Pirjajte luk i češnjak u njemu. Dodajte mljeveno meso, 3 žlice paradajz sosa i 1 žličica origana. Dodajte sol i papar te promiješajte. pržite dok meso ne postane mrvljivo. Dodajte rižu i pirjajte nakratko. Uzmite 125 ml vode i prelijte sve i pokriveno na laganoj vatri kuhajte 5-7 minuta.
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Operite metvicu i peršin, osušite i sitno isjeckajte. Preostalo ulje, rajčicu, origano i rajčice pomiješajte s juhom. Dodajte sol i papar, ostatak začina te ulijte u kalup za pečenje. Paprike punite sa smjesom. Stavite u kalup, pokrijte, stavite u vruću pećnicu (srednji nivo, 160 ° oko 1 sat).
Punjene paprike su zaista drugi dan bolje kad se svi okusi fini povežu. Radim na identičan način kao Margaret. Punjene paprike ponekad radim u većim količinama pa smrzen i imam gotovo jelo u frizeru.