Koktel juha od zelene paprike i šampanjca

Autor: LanaM   (palac x 12309) |moji recepti

0
4 velike zelene paprike 1 manji crveni luk 1 češanj češnjaka 750 ml temeljca od povrća 1 žlica glatkog brašna Sol i papar 200 ml vrhnja za šlag 200 ml Veuve Clicquot šampanjca slamke Priprema: Na bazi 4 osobe. Zelene paprike operite, prerežite popola i izvadite sjemenke i peteljke. Zagrijte pećnicu i pecite ih na najjačoj temperaturi 10 min kožom okrenutom prema gore. Još vruće ih stavite u posudu i prekrijte prozirnom folijom. Kad se skroz ohlade, ogulite kožu i narežite na veće komade. Sitno rezani luk i češnjak stavite u lonac. Dodajte pola temeljca i kuhajte oko 5 minuta. Smanjite vatru i dodajte brašno. Zatim dodajte ostatak temeljca i narezane paprike. Poklopite i kuhajte još 5 minuta. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. Izmiksajte štapnim mikserom. Začinite. Po potrebi procijedite kroz sito. Izmiješajte vrhnje za šlag i šampanjac da bude pjenasto te stavite na vrh juhe. Poslužite sa slamkama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 4 velike zelene paprike
  • 1 manji crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 750 ml temeljca od povrća
  • 1 žlica glatkog brašna
  • Sol i papar
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 ml Veuve Clicquot šampanjca
  • slamke

Priprema:

Na bazi 4 osobe.

Zelene paprike operite, prerežite popola i izvadite sjemenke i peteljke. Zagrijte pećnicu i pecite ih na najjačoj temperaturi 10 min kožom okrenutom prema gore. Još vruće ih stavite u posudu i prekrijte prozirnom folijom. Kad se skroz ohlade, ogulite kožu i narežite na veće komade.
Sitno rezani luk i češnjak stavite u lonac. Dodajte pola temeljca i kuhajte oko 5 minuta. Smanjite vatru i dodajte brašno. Zatim dodajte ostatak temeljca i narezane paprike. Poklopite i kuhajte još 5 minuta. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. Izmiksajte štapnim mikserom. Začinite. Po potrebi procijedite kroz sito.
Izmiješajte vrhnje za šlag i šampanjac da bude pjenasto te stavite na vrh juhe. Poslužite sa slamkama.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: ANA LISAK
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Punjene paprike - PROČITAJTE Juha od badema - PROČITAJTE Varivo od piletine - PROČITAJTE Rizi bizi - PROČITAJTE Rigatoni alla norma - PROČITAJTE