Koktel juha od zelene paprike i šampanjca
Sastojci:
- 4 velike zelene paprike
- 1 manji crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- 750 ml temeljca od povrća
- 1 žlica glatkog brašna
- Sol i papar
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 ml Veuve Clicquot šampanjca
- slamke
Priprema:
Na bazi 4 osobe.
Zelene paprike operite, prerežite popola i izvadite sjemenke i peteljke. Zagrijte pećnicu i pecite ih na najjačoj temperaturi 10 min kožom okrenutom prema gore. Još vruće ih stavite u posudu i prekrijte prozirnom folijom. Kad se skroz ohlade, ogulite kožu i narežite na veće komade.
Sitno rezani luk i češnjak stavite u lonac. Dodajte pola temeljca i kuhajte oko 5 minuta. Smanjite vatru i dodajte brašno. Zatim dodajte ostatak temeljca i narezane paprike. Poklopite i kuhajte još 5 minuta. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. Izmiksajte štapnim mikserom. Začinite. Po potrebi procijedite kroz sito.
Izmiješajte vrhnje za šlag i šampanjac da bude pjenasto te stavite na vrh juhe. Poslužite sa slamkama.
- Vaše oznake (tagovi): juha
- Sastojci: juhe / paprike / vrhnje / crveni luk