Juha od badema
Zašto bi uvijek kuhali goveđu, kokošju, dalmatinsku ili bečku juhu? Malo promijenite meni, probajte ovu juhicu od badema, jako je fina, nisam ni znala do nedavno kako se pravi. Sad znam, i kuham ju svake nedjelje
Sastojci:
- glavica brokule
- glavica luka
- celerov korijen
- režanj češnjaka
- 0,5 l povrtnog temeljca
- 1 dl mlijeka
- bijeli papar
- šaka badema
- 0,5 dl maslinova ulja
- 1/2 vezice majčine dušice
priprema:
Ugrijte maslinovo ulje, dodajte luk, popržite. Dodajte postepeno celer i brokulu, prelijte vodom i cca 5 minuta pirjajte. Češnjak, koji sitno narežite i majčinu dušicu dodajte smjesi, podlijte temeljcem i pustite da zavrije. Izmješajte juhu, dodajte začine i mlijeko, kuhajte dok se ne zgusne. Blanširajte bademe, ogulite im kožu, pržite u tavi te dodajte ih juhi. Poslužite....
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Sastojci: bademi / brokula / celer / celerov korijen / češnjak / luk / majčina dušica / maslinovo ulje / mlijeko / papar