Juha od badema
Zašto bi uvijek kuhali goveđu, kokošju, dalmatinsku ili bečku juhu? Malo promijenite meni, probajte ovu juhicu od badema, jako je fina, nisam ni znala do nedavno kako se pravi. Sad znam, i kuham ju svake nedjelje
Sastojci:
- glavica brokule
- glavica luka
- celerov korijen
- režanj češnjaka
- 0,5 l povrtnog temeljca
- 1 dl mlijeka
- bijeli papar
- šaka badema
- 0,5 dl maslinova ulja
- 1/2 vezice majčine dušice
priprema:
Ugrijte maslinovo ulje, dodajte luk, popržite. Dodajte postepeno celer i brokulu, prelijte vodom i cca 5 minuta pirjajte. Češnjak, koji sitno narežite i majčinu dušicu dodajte smjesi, podlijte temeljcem i pustite da zavrije. Izmješajte juhu, dodajte začine i mlijeko, kuhajte dok se ne zgusne. Blanširajte bademe, ogulite im kožu, pržite u tavi te dodajte ih juhi. Poslužite....
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Sastojci: bademi / brokula / celer / celerov korijen / češnjak / luk / majčina dušica / maslinovo ulje / mlijeko / papar







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....