Punjene tikvice
Moj brat obožava tikvice u kombinaciji sa mljevenim mesom pa mu ovo jelo spremim kad se najavi da dolazi. Relativno je jednostavno jelo, a prednost je to što ga stavite u pečnicu i za vas je jelo gotovo što se pripreme tiče.
Sastojci:
- 2 tikvice (svaka oko 200 g)
- sol
- 50 g sušenih rajčica
- 150 g mljevenog mesa (junetina)
- 150 g kuskusa
- jedno jaje
- papar
- 2 žličice sušenog bosiljka
- pola litre soka od paradajza
- 75 g feta sira
Priprema:
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Operite tikvice i izrežite na pola po dužini. Tikvice lagano posoliti. Izdubiti sredinu te sa rajčicom narezati na kockice.
Mljevenu junetinu s kuskusom, jajem, rajčicom i tikvicama umijesiti. Dodati 1 žličicu soli, papar i bosiljak i začinite, sa smjesom ravnomjerno napunite polovice tikvica.
Tikvice postaviti u plitku posudu za pečenje, dodati sok od rajčice. Pospite sirom. U pećnici (srednji nivo, temperatura 160 °) peći 40 minuta.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od mljevenog mesa
- Sastojci: bosiljak / jaje / kuskus / mljevena junetina / papar / sir / sok od rajčice / sol / sušene rajčice / tikvice
Jako dobar recept
Super recept, iako mi se čini da sastojcima nedostaje luk???
Jako volim tikvice, to mi je omiljeno ljetno povrće. Ne nuškam inače baš često u kuhinji ali kad je riječ o domaćim tikvicama koje mi da domaće moja majka, onda ih sam napunim. Ako još niste, pokušajte ih puniti mljevenim mesom, zapečene sa malo vrhnja i sira u umaku od paradajza. Eto, savjet dobronamjerni od Pere