Mesna štruca i punjeni šampinjoni
Sastojci za mesnu štrucu i punjene šampinjone:
- 500 g šampinjona
- 300 g tvrdog sira (gauda)
- nekoliko zelenih maslina punjenih paprikom
- 500 g mljevenog mesa
- 1-2- jaja
- krušne mrvice
- 1 veća glavica luka sitno nasjeckanog
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte i dodajte u posudu s mljevenim mesom, umiješajte 1 veće ili 2 manja jaja, 1 malu žlicu soli i papar po želji. Sve dobro izmiješajte da se sastojci prožmu. Dodajte krušne mrvice, da smjesa ne bude premekana. Tako pripremljenu smjesu mljevenog mesa podijelite n a 2 dijela i prvi dio stavite na dno uzdužnog kalupa. Zatim poslažite šnite tvrdog sira i masline, te preko toga stavite ostatak smjese mljevenog mesa. Sve premažite maslinovim uljem i stavite peći sat i pol na 180 C.
Šampinjone dobro operite i odvojite stapke od glava, posolite i poslažite u lim za pečenje. Napunite ih kockicama tvrdog sira i pecite sat vremena na 180 C.
Poslužite toplo uz bilo koji prilog ili jednostavno kruh sa žitaricama.
- Vaše oznake (tagovi): mesna štruca
- Sastojci: jaja / krušne mrvice / luk / maslinovo ulje / papar / sol







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Super! Umjesto mesa može i pršut po istom principu...sve su moji smazali čim stavila na stol..Ovo mi je jedno od dražih jela a kao prilog možda najbolje ide špinat i pire krumpir! Dobar tek svima, ajmo biti vrijedni i maštoviti bar za vikend