Mesna štruca i punjeni šampinjoni
Sastojci za mesnu štrucu i punjene šampinjone:
- 500 g šampinjona
- 300 g tvrdog sira (gauda)
- nekoliko zelenih maslina punjenih paprikom
- 500 g mljevenog mesa
- 1-2- jaja
- krušne mrvice
- 1 veća glavica luka sitno nasjeckanog
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte i dodajte u posudu s mljevenim mesom, umiješajte 1 veće ili 2 manja jaja, 1 malu žlicu soli i papar po želji. Sve dobro izmiješajte da se sastojci prožmu. Dodajte krušne mrvice, da smjesa ne bude premekana. Tako pripremljenu smjesu mljevenog mesa podijelite n a 2 dijela i prvi dio stavite na dno uzdužnog kalupa. Zatim poslažite šnite tvrdog sira i masline, te preko toga stavite ostatak smjese mljevenog mesa. Sve premažite maslinovim uljem i stavite peći sat i pol na 180 C.
Šampinjone dobro operite i odvojite stapke od glava, posolite i poslažite u lim za pečenje. Napunite ih kockicama tvrdog sira i pecite sat vremena na 180 C.
Poslužite toplo uz bilo koji prilog ili jednostavno kruh sa žitaricama.
- Vaše oznake (tagovi): mesna štruca
- Sastojci: jaja / krušne mrvice / luk / maslinovo ulje / papar / sol
Super! Umjesto mesa može i pršut po istom principu...sve su moji smazali čim stavila na stol..Ovo mi je jedno od dražih jela a kao prilog možda najbolje ide špinat i pire krumpir! Dobar tek svima, ajmo biti vrijedni i maštoviti bar za vikend