Patka od jučer

Sastojci:
- 220 g pačja prsa bk
- 0,4l jogurt
- 60g pačja jetrica
- sol, papar
- 100g kukuruzno brašno
- 30g hajdina kaša
- bučino ulje
- bučine sjemenke
- 200g buča pečenica
- 150g maslac
- 100g tikvice
- 0,05l vrhnje za kuhanje
- 5g med
- 15g stevija
Priprema:
Pačja prsa preko noći ostavimo u jogurtu.
Prsa stavljamo u hladnu tavu te pečemo na strani kože, a temperaturu lagano podižemo dok se mast topi.
Nakon 10 - tak minuta okrenemo prsa (koža mora biti hrskava), te meso još 5 minuta pečemo. Prsa maknemo na stranu da se malo odmore i prije posluživanja ih samo na vrućoj masnoći - maslacu „okrenemo“ da dobiju boju. Pripremljena pačja prsa režemo na debljinu od 1 cm.
Bundevu kuhamo te od nje napravimo pire koji stavljamo (kad se ohladi) u sifon. Prije posluživanja ugrijemo u vodenoj kupki.
Malu tikvicu punimo sa malo dimljenog sira te paniramo na bečki način u tostu te u dubokoj masnoći pohamo.
Kruh sa stevijom režemo na manje komade te ga prepečemo - tostiramo i kod serviranja na njega stavimo po komad pačje jetre koju smo na tavi kratko prepekli i na kraju začinili sa solju i paprom te sa malo bagremovog meda.
Kod posluživanja: na tanjur stavimo pire, na njega dodamo mali komad pohane bučice - tikvice i na to lagano pačja prsa rezana na komade. Pokapamo sa malo bučinog ulja te dodamo bučinih sjemeki (2-3) i sa strane stavimo tost sa pačjom jetricom.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: buča / bučino ulje / tikvice / vrhnje







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...