Patka od jučer

recepti_bez_slike
220 g pačja prsa bk 0,4l jogurt  60g pačja jetrica  sol, papar 100g kukuruzno brašno  30g hajdina kaša  bučino ulje bučine sjemenke 200g buča pečenica  150g maslac  100g tikvice  0,05l vrhnje za kuhanje  5g med  15g stevija  Priprema: Pačja prsa preko noći ostavimo u jogurtu. Prsa stavljamo u hladnu tavu te pečemo na strani kože, a temperaturu lagano podižemo dok se mast topi. Nakon 10 - tak minuta okrenemo prsa (koža mora biti hrskava), te meso još 5 minuta pečemo. Prsa maknemo na stranu da se malo odmore i prije posluživanja ih samo na vrućoj masnoći - maslacu „okrenemo“ da dobiju boju. Pripremljena pačja prsa režemo na debljinu od 1 cm. Bundevu kuhamo te od nje napravimo pire koji stavljamo (kad se ohladi) u sifon. Prije posluživanja ugrijemo u vodenoj kupki. Malu tikvicu punimo sa malo dimljenog sira te paniramo na bečki način u tostu te u dubokoj masnoći pohamo. Kruh sa stevijom režemo na manje komade te ga prepečemo - tostiramo i kod serviranja na njega stavimo po komad pačje jetre koju smo na tavi kratko prepekli i na kraju začinili sa solju i paprom te sa malo bagremovog meda. Kod posluživanja: na tanjur stavimo pire, na njega dodamo mali komad pohane bučice - tikvice i na to lagano pačja prsa rezana na komade. Pokapamo sa malo bučinog ulja te dodamo bučinih sjemeki (2-3) i sa strane stavimo tost sa pačjom jetricom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 220 g pačja prsa bk
  • 0,4l jogurt 
  • 60g pačja jetrica 
  • sol, papar
  • 100g kukuruzno brašno 
  • 30g hajdina kaša 
  • bučino ulje
  • bučine sjemenke
  • 200g buča pečenica 
  • 150g maslac 
  • 100g tikvice 
  • 0,05l vrhnje za kuhanje 
  • 5g med 
  • 15g stevija 

Priprema:

Pačja prsa preko noći ostavimo u jogurtu.
Prsa stavljamo u hladnu tavu te pečemo na strani kože, a temperaturu lagano podižemo dok se mast topi.

Nakon 10 - tak minuta okrenemo prsa (koža mora biti hrskava), te meso još 5 minuta pečemo. Prsa maknemo na stranu da se malo odmore i prije posluživanja ih samo na vrućoj masnoći - maslacu „okrenemo“ da dobiju boju. Pripremljena pačja prsa režemo na debljinu od 1 cm.

Bundevu kuhamo te od nje napravimo pire koji stavljamo (kad se ohladi) u sifon. Prije posluživanja ugrijemo u vodenoj kupki.
Malu tikvicu punimo sa malo dimljenog sira te paniramo na bečki način u tostu te u dubokoj masnoći pohamo.
Kruh sa stevijom režemo na manje komade te ga prepečemo - tostiramo i kod serviranja na njega stavimo po komad pačje jetre koju smo na tavi kratko prepekli i na kraju začinili sa solju i paprom te sa malo bagremovog meda.

Kod posluživanja: na tanjur stavimo pire, na njega dodamo mali komad pohane bučice - tikvice i na to lagano pačja prsa rezana na komade. Pokapamo sa malo bučinog ulja te dodamo bučinih sjemeki (2-3) i sa strane stavimo tost sa pačjom jetricom.
 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Kristijan Jurić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)