Pileća prsa u umaku od naranče
Ovaj recept se može pripremati i sa drugim komadima piletine.
Sastojci
- 8 komada filea od prsa
- 1.5 dcl soka od naranče( đus ili iscjeđeni)
- 1 ribana naranča
- 1 naranča izrezana na kolutove
- 1 žilca šećera
- 4 dag maslaca
- 2 žlice ulja
- 2 žličice gustina
- 1 žlica vegete
- 1 žlica senfa
- sjeckani bademi
Priprema
- Pileće filete malo stanjite , posipajte vegetom s obje strane i premažite senfom.
- U tavi ugrijati ulje i maslac, pa lagano pecite piletinu s jedne, pa s druge strane oko 8 minuta.
- Nakon toga piletinu staviti na topli tanjur.
- U tavu stavite koricu od naranče, sok i šećer, pa miješajući kuhajte 5 minuta.
- Dodajte gustin razmućen u malo vode i na kraju tanke kolutiće naranče.
- Sve kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite sa kiselim vrhnjem.
- Posipati meso trakicama badema i preliti umakom.







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
ovaj recept sam ja napravio za Podravkin TV kuhnju otrag puno godina, drago mi je da ga ja netko opet ozivio.
Jesam, u pravu ste, ne igra gotovo nikakvu ulogu. Jako je fino i drugačije..Već su mi dosadili umaci od gljiva i sl... Hvala
Moćeš razrijedtiti sa vrhnjem, al ne igra ti to veliku ulogu. Jesi probala?
Piletina je stvarno zahvalna za pripremu, super ide kombinacija i sa limunom, ma i sa ananasom, medom, vinom, itd...Ovaj recept je dokaz da super ide i sa narančanom...Nisam do jučer probala, tako da svaka pohvala za recept!
Jedino nisam razrijedila sa kiselim vrhnjem, mislim da nije potrebno. Kako je Vama bolje, to sam još htjela pitati, jer znam da ste sigurno probali i s vrhnjem i bez