Pileća prsa u umaku od naranče

Autor: Anita Đambo   (palac x 147) |moji recepti

0
8 komada filea od prsa 1.5 dcl soka od naranče( đus ili iscjeđeni) 1 ribana naranča 1 naranča izrezana na kolutove 1 žilca šećera 4 dag maslaca 2 žlice ulja 2 žličice gustina 1 žlica vegete 1 žlica senfa sjeckani bademi Priprema Pileće filete malo stanjite , posipajte vegetom s obje strane i premažite senfom. U tavi ugrijati ulje i maslac, pa lagano pecite piletinu s jedne, pa s druge strane oko 8 minuta. Nakon toga piletinu staviti na topli tanjur. U tavu stavite koricu od naranče, sok i šećer, pa miješajući kuhajte 5 minuta. Dodajte gustin razmućen u malo vode i na kraju tanke kolutiće naranče. Sve kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite sa kiselim vrhnjem. Posipati meso trakicama badema i preliti umakom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+149)
Ovaj recept se može pripremati i sa drugim komadima piletine.
Recepti - 4 - slika

Sastojci

  • 8 komada filea od prsa
  • 1.5 dcl soka od naranče( đus ili iscjeđeni)
  • 1 ribana naranča
  • 1 naranča izrezana na kolutove
  • 1 žilca šećera
  • 4 dag maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 2 žličice gustina
  • 1 žlica vegete
  • 1 žlica senfa
  • sjeckani bademi

Priprema

  1. Pileće filete malo stanjite , posipajte vegetom s obje strane i premažite senfom.
  2. U tavi ugrijati ulje i maslac, pa lagano pecite piletinu s jedne, pa s druge strane oko 8 minuta.
  3. Nakon toga piletinu staviti na topli tanjur.
  4. U tavu stavite koricu od naranče, sok i šećer, pa miješajući kuhajte 5 minuta.
  5. Dodajte gustin razmućen u malo vode i na kraju tanke kolutiće naranče.
  6. Sve kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite sa kiselim vrhnjem.
  7. Posipati meso trakicama badema i preliti umakom. 
Prosjek: 5 (+149)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

ovaj recept sam ja napravio za Podravkin TV kuhnju otrag puno godina, drago mi je da ga ja netko opet ozivio.

2
Slika korisnika baba's

Jesam, u pravu ste, ne igra gotovo nikakvu ulogu. Jako je fino i drugačije..Već su mi dosadili umaci od gljiva i sl... Hvala

3
Slika korisnika mba's

Moćeš razrijedtiti sa vrhnjem, al ne igra ti to veliku ulogu. Jesi probala?

4
Slika korisnika baba's

Piletina je stvarno zahvalna za pripremu, super ide kombinacija i sa limunom, ma i sa ananasom, medom, vinom, itd...Ovaj recept je dokaz da super ide i sa narančanom...Nisam do jučer probala, tako da svaka pohvala za recept!
Jedino nisam razrijedila sa kiselim vrhnjem, mislim da nije potrebno. Kako je Vama bolje, to sam još htjela pitati, jer znam da ste sigurno probali i s vrhnjem i bez