Markiza od čoklade i naranče

Autor: sntomic   (palac x 100658) |moji recepti

3
Jednostavno. sočno, kremasto, ... i k tomu još s malo sastojaka
Recepti - 6 - slika

350 g čokolade s većim postotkom kakaa
225 g maslaca
90g +110 g šećera
60 ml svježe iscijeđenog soka naranče
ribana kora 1 naranče
5 jaja
45 g brašna

Uključiti pećnicu na 180°C i pripremiti kalup za tortu promjera 23 cm (dno obložiti papirom za pečenje kojega malo namastiti)
Ugrijati sok od naranče i 90 g šećera. Miješati sve skupa na laganoj vatri dok se šećer ne istopi
Skinuti s vatre pa dodati istrganu čokoladu miješajući dok se ne otopi. Zatim postupno dodavati i maslac izrezan u kockice dok se ne istopi. (Ako je potrebno vratiti samo na kratko na vatru da se smjesa samo malo ugrije). Ostaviti sa strane
Pjenasto umutiti jaja i 110 g šećera. Dodati ribanu limunovu loricu te polaku umiješati čokoladnu mješavinu. Prosijati brašno preko svega te i njega umiješati.
Prebaciti dobijenu smjesu u pripremljeni kalup za tortu, malo poravnati. Obložiti dno i obod kalupa aluminijskom folijom te sve staviti u širu i malo dublju tepsiju. Nasuti vruću vodu u ovu širu tepsiju (i dobili ste banja Mariju:). Vode neka bude do polovice visine kalupa.
Sve skupa prebaciti u vruću pećnicu i peći 1 sat.
Nakon sat vremena izvaditi kolač iz pećnice (i banje Marije), ostaviti ga 20 minuta na rešetkastoj podlozi da se hladi. Zatim staviti tanjur preko kalupa i izvrnuti kolač . Oprezno skinuti papir za pečenje. Kada se još malo ohladi posuti ga šećerom u prahu i ukrasiti trakicama naranče ili po želji!

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2012/08/markiza-od-cokolade-i-narance.html#comment-form
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika naata's

Volim kombinaciju čokolade i naranče :love: a cijeli kolač mi se čini odličan!....još da ga mogu nekako spremiti si u omiljene ili tagirati da ga ubuduće lakše nađem 8> ????