Markiza od čoklade i naranče
350 g čokolade s većim postotkom kakaa
225 g maslaca
90g +110 g šećera
60 ml svježe iscijeđenog soka naranče
ribana kora 1 naranče
5 jaja
45 g brašna
Uključiti pećnicu na 180°C i pripremiti kalup za tortu promjera 23 cm (dno obložiti papirom za pečenje kojega malo namastiti)
Ugrijati sok od naranče i 90 g šećera. Miješati sve skupa na laganoj vatri dok se šećer ne istopi
Skinuti s vatre pa dodati istrganu čokoladu miješajući dok se ne otopi. Zatim postupno dodavati i maslac izrezan u kockice dok se ne istopi. (Ako je potrebno vratiti samo na kratko na vatru da se smjesa samo malo ugrije). Ostaviti sa strane
Pjenasto umutiti jaja i 110 g šećera. Dodati ribanu limunovu loricu te polaku umiješati čokoladnu mješavinu. Prosijati brašno preko svega te i njega umiješati.
Prebaciti dobijenu smjesu u pripremljeni kalup za tortu, malo poravnati. Obložiti dno i obod kalupa aluminijskom folijom te sve staviti u širu i malo dublju tepsiju. Nasuti vruću vodu u ovu širu tepsiju (i dobili ste banja Mariju:). Vode neka bude do polovice visine kalupa.
Sve skupa prebaciti u vruću pećnicu i peći 1 sat.
Nakon sat vremena izvaditi kolač iz pećnice (i banje Marije), ostaviti ga 20 minuta na rešetkastoj podlozi da se hladi. Zatim staviti tanjur preko kalupa i izvrnuti kolač . Oprezno skinuti papir za pečenje. Kada se još malo ohladi posuti ga šećerom u prahu i ukrasiti trakicama naranče ili po želji!







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Volim kombinaciju čokolade i naranče :love: a cijeli kolač mi se čini odličan!....još da ga mogu nekako spremiti si u omiljene ili tagirati da ga ubuduće lakše nađem 8> ????