Tortice s jagodama

4 bjelanjka  prstohvat soli  12 dag meda  4 žumanjka  12 dag brašna  6 žlica soka od naranče  Priprema: Od bjelanjaka i soli napravite čvrst snijeg. Dodajte med i kratko promiješajte. Dodajte žumanjke i miješajte. U kremu oprezno umiješajte brašno. Tijesto stavite na lim obložen masnim papirom ili premazan masnoćom i poravnajte. Pecite 12 - 15 min. u sredini zagrijane pećnice na 180 stupnjeva C. Izvadite iz lima, ostavite da se malo ohladi i navlažite sokom od naranče. Narežite krugove kalupom promjera 7 - 8 cm.  Nadjev  40 dag jagoda  3 žlice meda  2 žličice soka od naranče  30 dag sira mascarponea  Priprema: Od 15 dag jagoda, meda i narančina soka napravite pire. Dodajte sir mascarpone i promiješajte, stavite na hladno 1 sat. Nadjev razdijelite na tortice. Preostalih 25 dag jagoda prepolovite ili narežite na kriščice, stavit na nadjev. Po želji ukrasite tučenim vrhnjem ili listićima oguljenih poprženih badema.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)
Zamislite kolač sa puno jagoda i sira mascarponea, ali bez ijedne žličice šećera. Da, med je tu da zasladi stvari.
Tortice s jagodama

Tijesto:

  • 4 bjelanjka 
  • prstohvat soli 
  • 12 dag meda 
  • 4 žumanjka 
  • 12 dag brašna 
  • 6 žlica soka od naranče 

Priprema:

Od bjelanjaka i soli napravite čvrst snijeg. Dodajte med i kratko promiješajte. Dodajte žumanjke i miješajte. U kremu oprezno umiješajte brašno. Tijesto stavite na lim obložen masnim papirom ili premazan masnoćom i poravnajte. Pecite 12 - 15 min. u sredini zagrijane pećnice na 180 stupnjeva C. Izvadite iz lima, ostavite da se malo ohladi i navlažite sokom od naranče. Narežite krugove kalupom promjera 7 - 8 cm. 

Nadjev 

  • 40 dag jagoda 
  • 3 žlice meda 
  • 2 žličice soka od naranče 
  • 30 dag sira mascarponea 

Priprema:

Od 15 dag jagoda, meda i narančina soka napravite pire. Dodajte sir mascarpone i promiješajte, stavite na hladno 1 sat. Nadjev razdijelite na tortice. Preostalih 25 dag jagoda prepolovite ili narežite na kriščice, stavit na nadjev. Po želji ukrasite tučenim vrhnjem ili listićima oguljenih poprženih badema. 

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nadezda DJukic's

Dopada mi se ali bez mascarponea.Pozdrav