Tortice s jagodama
Tijesto:
- 4 bjelanjka
- prstohvat soli
- 12 dag meda
- 4 žumanjka
- 12 dag brašna
- 6 žlica soka od naranče
Priprema:
Od bjelanjaka i soli napravite čvrst snijeg. Dodajte med i kratko promiješajte. Dodajte žumanjke i miješajte. U kremu oprezno umiješajte brašno. Tijesto stavite na lim obložen masnim papirom ili premazan masnoćom i poravnajte. Pecite 12 - 15 min. u sredini zagrijane pećnice na 180 stupnjeva C. Izvadite iz lima, ostavite da se malo ohladi i navlažite sokom od naranče. Narežite krugove kalupom promjera 7 - 8 cm.
Nadjev
- 40 dag jagoda
- 3 žlice meda
- 2 žličice soka od naranče
- 30 dag sira mascarponea
Priprema:
Od 15 dag jagoda, meda i narančina soka napravite pire. Dodajte sir mascarpone i promiješajte, stavite na hladno 1 sat. Nadjev razdijelite na tortice. Preostalih 25 dag jagoda prepolovite ili narežite na kriščice, stavit na nadjev. Po želji ukrasite tučenim vrhnjem ili listićima oguljenih poprženih badema.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kolač od meda / kolači i slastice / kolači s jagodama
- Sastojci: brašno / jagode / jaja / mascarpone / med / naranče / sol
Dopada mi se ali bez mascarponea.Pozdrav