Torta od jagoda
Sastojci:
Kora:
- 2 šalice badema
- 2 – 3 žlice agavina sirupa
- ½ žličice vanilije
- 1 žlica limunova soka
Krema:
- 2 šalice indijskih oraščića
- ½ staklenke kokosova mlijeka
- malo limunova soka
- 2/3 šalice agavina sirupa ili nekog drugog tekućeg zaslađivača
- 3 žlice kokosova ulja
- 2 šalice svježih jagoda
Priprema:
Bademe sameljite u brašno u multipraktiku ili sjeckalici. Dodajte ostale sastojke i miksajte. Dodajte ½ – 1 žličicu vode, ako je potrebno da se smjesa drži zajedno kad se pritisne u ruci. Pritisnite ravnomjerno u kalupu promjera 24 cm. Za kremu, pomiješajte sve sastojke u blenderu. Dodajte jagode i ulje te miksajte do glatke kreme. Stavite 1 – 2 žlice kreme preko kore, zatim narežite jagode te ih poslažite preko cijelog kalupa. Prelijte ravnomjerno kremu preko narezanih jagoda. Ostavite u hladnjaku najmanje 8 sati, ili preko noći. Ukrasite jagodama.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
- Vaše oznake (tagovi): fina torta
- Sastojci: jagode / kore