Pijana purica

pureća prsta ( oko 300 g) Začini: sol, vegeta, papar 1 češanj češnjaka 1 srednje veliki nasjeckani luk cca 2 dl bijelog vina /ja sam koristila graševinu) Priprema: Pureća prsa narežite na manje komade (medaljone), lagano ih nasolite, popaprite i posipajte vegetom pa ostavite da se mariniraju cca 1 sat. Na malo zagrijanog ulja popržite ih sa obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite ih van i u istu tavu stavite luk i češnjak da se lagano poprže. Kad se luk zacakli podlijte vinom. Nakon cca 2 minute kad alkohol malo ispari vratite pureće medaljone u vino i ostavite da se krčkaju na laganoj vatri cca 30 minuta . Po potrebi podlijte sa još vina ili vode. Kad se vino reduciralo i ostala je mala količina podlijte sa vrhnjem za kuhanje, začinite sa malo vegete i papra te pustite da prokuha i ukoliko vam je prerijetko da se malo zgusne. I to je to... savršeno meka purica u umaku za prsteke polizat :)  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
Nikad prije udaje nisam radila niti je itko doma radio umake od vrhnja za kuhanje... jednostavno stvar navike...a onda sam ih sad otkrila i ne mogu ih se zasititi... naročito ne onog sa vinčekom i vrhnjem...mljaaaac I tak sam imala pureća prsica koja sam spremila u tom finom umaku od vinčeka i vrhnja...
Recepti - 3 - slika

Sastojci: (za dvije osobe)

  • pureća prsta ( oko 300 g)
  • Začini: sol, vegeta, papar
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 srednje veliki nasjeckani luk
  • cca 2 dl bijelog vina /ja sam koristila graševinu)

Priprema:

Pureća prsa narežite na manje komade (medaljone), lagano ih nasolite, popaprite i posipajte vegetom pa ostavite da se mariniraju cca 1 sat. Na malo zagrijanog ulja popržite ih sa obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Izvadite ih van i u istu tavu stavite luk i češnjak da se lagano poprže. Kad se luk zacakli podlijte vinom.
Nakon cca 2 minute kad alkohol malo ispari vratite pureće medaljone u vino i ostavite da se krčkaju na laganoj vatri cca 30 minuta . Po potrebi podlijte sa još vina ili vode.
Kad se vino reduciralo i ostala je mala količina podlijte sa vrhnjem za kuhanje, začinite sa malo vegete i papra te pustite da prokuha i ukoliko vam je prerijetko da se malo zgusne.

I to je to... savršeno meka purica u umaku za prsteke polizat :) 

Prosjek: 2 (+1)
Link izvora / potpis autora: http://unique-hrebina.blogspot.com/2013/10/pijana-purica.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)