Juha od tikvica

Autor: Marica Safić   (palac x 1783) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 srednje tikvice mlijeko malo brašna Priprema: Tikvice dobro oprati pa dobro osušiti. Zatim prerežemo tikvice i izvadimo koštice žlicom i naribamo na najsitnije. Posolimo ih da puste vodu, a dok one odstoje u lonac stavimo malo ulja i radimo laganu zapršku, ako želite gušću juhu, stavite glatko brašno. Kad zaprška bude gotova, tikvice ocijedimo i stavimo u lonac, zalijemo s pola litre mlijeka i isto tolko vode i uz povremeno miješanje pustimo da se krčka 20-25 min. Po potrebi još posolimo. Kod serviranja u juhu stavite vrhnje za kuhanje.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)
Ukusna, osvježavajuća juha...

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • mlijeko
  • malo brašna

Priprema:

Tikvice dobro oprati pa dobro osušiti. Zatim prerežemo tikvice i izvadimo koštice žlicom i naribamo na najsitnije. Posolimo ih da puste vodu, a dok one odstoje u lonac stavimo malo ulja i radimo laganu zapršku, ako želite gušću juhu, stavite glatko brašno. Kad zaprška bude gotova, tikvice ocijedimo i stavimo u lonac, zalijemo s pola litre mlijeka i isto tolko vode i uz povremeno miješanje pustimo da se krčka 20-25 min. Po potrebi još posolimo. Kod serviranja u juhu stavite vrhnje za kuhanje.  

Prosjek: 1 (+1)
Link izvora / potpis autora: Mare
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)