1 duguljasta tikvica
1 patliđan
30 dkg mljevenog, mješanog mesa
začini
paradajz pelati
parmezan
maslinovo ulje
crveni uk
Priprema:
Tikvice i patliđane narežemo na tanje šnite, po dužini. Patliđan lagano posolimo i ostavimo da malo odstoji. Sol će izvuči gorčinu iz patliđana te ćemo je obrisati kuhinjskim ručnikom. Zatim ćemo šnite lagano prepeći na malo maslinovog ulja.
Pripremit ćemo mješano mljeveno meso tako da ga začinimo vegetom i stavim malo sitno nasjeckanog crvenog luka.
Malom žlicom uzimamo mesnu smjesu, stavimo na ploške patliđana tj. tikvice te zarolamo.Sarmice stavljamo u vatrostalnu zdjelu.Paradajz pelate prodinstamo na crvenom luku , izmiksamo štapnim mikserom te prelijemo preko sarmica.Posipamoparmezanom te pećemo u pečnici na 180c,30minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Ukusne tikvice i patliđani neće ostaviti nikoga ravnodušnim :)
Sastojci:
- 1 duguljasta tikvica
- 1 patliđan
- 30 dkg mljevenog, mješanog mesa
- začini
- paradajz pelati
- parmezan
- maslinovo ulje
- crveni uk
Priprema:
Tikvice i patliđane narežemo na tanje šnite, po dužini. Patliđan lagano posolimo i ostavimo da malo odstoji. Sol će izvuči gorčinu iz patliđana te ćemo je obrisati kuhinjskim ručnikom. Zatim ćemo šnite lagano prepeći na malo maslinovog ulja.
Pripremit ćemo mješano mljeveno meso tako da ga začinimo vegetom i stavim malo sitno nasjeckanog crvenog luka.
Malom žlicom uzimamo mesnu smjesu, stavimo na ploške patliđana tj. tikvice te zarolamo.Sarmice stavljamo u vatrostalnu zdjelu.Paradajz pelate prodinstamo na crvenom luku , izmiksamo štapnim mikserom te prelijemo preko sarmica.Posipamoparmezanom te pećemo u pečnici na 180c,30minuta.