Pikantni patliđani

Autor: tatjana   (palac x 18566) |moji recepti

2
2 kg patliđana 1 glavica češnjaka 2 vezice peršina 1 svijetlog octa 2 l vode sol i ulje - po potrebi Priprema Patliđane oguliti, narezati na ploške otprilike pola cm pa dobro posoliti i ostaviti par sati U veći lonac staviti vodu i ocat da uvrije pa u vrelu kiselinu stavljati u ocijeđene patliđane da kratko prokuhaju (1 do 2 min) i pustiti ih da se ohlade Za to vrijeme pripremiti sterilizirane staklenke i sitno nasjeckati peršin i češnjak Patliđane slagati u staklenku: svaki režanj posuti češnjakom i peršinomi pa zaliti uljem, pri tom između ploški patliđana pritiskom istisunuti zrak. Na vrh staklenke naliti još ulja i pritisnuti štapićima. Zatvoriti staklenke i ostaviti dva mjeseca do upotrebe. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Blago ukiseljeni patliđani začinjeni češnjakom i peršinom savršeno se slažu s pečenim mesnim odrescima ili kuhanim mesom.
Recepti - 1 - slika

Sastojci

  • 2 kg patliđana
  • 1 glavica češnjaka
  • 2 vezice peršina
  • 1 svijetlog octa
  • 2 l vode
  • sol i ulje - po potrebi

Priprema

  • Patliđane oguliti, narezati na ploške otprilike pola cm pa dobro posoliti i ostaviti par sati
  • U veći lonac staviti vodu i ocat da uvrije pa u vrelu kiselinu stavljati u ocijeđene patliđane da kratko prokuhaju (1 do 2 min) i pustiti ih da se ohlade
  • Za to vrijeme pripremiti sterilizirane staklenke i sitno nasjeckati peršin i češnjak
  • Patliđane slagati u staklenku: svaki režanj posuti češnjakom i peršinomi pa zaliti uljem, pri tom između ploški patliđana pritiskom istisunuti zrak. Na vrh staklenke naliti još ulja i pritisnuti štapićima.
  • Zatvoriti staklenke i ostaviti dva mjeseca do upotrebe.
Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Sanela's

a kako se ovo poslije sprema?