9. festival Samoborske češnofke
Organizacija manifestacije koja ove godine bilježi 9. godinu održavanja ima za ciljeve predstavljanje i njegovanje tradicijskog načina proizvodnje gastronomske delicije - autohtone samoborske češnofke, te poticanje potrošača na potrošnju i uživanje u tradicionalnim proizvodima samoborskog kraja.
Samoborske češnofke pripremat će i nuditi za degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti i profesionalni proizvođači okupljeni u Udruzi Samoborska češnofka. Predstavit će se 30-ak izlagača, koji će sudjelovati u ocjenjivanju najbolje češnofke, te prema visini ocjena dobiti nagrade.
Organizator Sajma je Grad Samobor, tehnički koordinator je Poduzetnički centar Samobor d.o.o., a suorganizatori su Turistička zajednica Samobor i Komunalac d.o.o. Samobor.
Svojom dokazanom gostoljubivošću Grad Samobor vas očekuje, u želji da provedete ugodne trenutke u predivnom ambijentu prirode, šetnica te uživate u neodoljivim i slasnim zalogajima buduće robne marke - samoborske češnofke.
Program:
Subota, 14.4.
Kleščićeva ulica
09,00 - 11,00 Natjecanje u pripremi samoborske češnofke
Sudjeluju mjesni odbori i gradske četvrti
12,00 - 12,30 Proglašenje pobjednika
Dodjela priznanja sudionicima Festivala samoborske češnofke
11,30 - 15,00 Degustacija samoborske češnofke
Prigodan zabavni program
Nedjelja, 15.4.
Kleščićeva ulica
09,00 - 11,00 Natjecanje u pripremi samoborske češnofke
Sudjeluju profesionalni proizvođači samoborske češnofke, mjesni odbori i gradske četvrti
12,00 – 12,30 Proglašenje pobjednika
Dodjela priznanja sudionicima Festivala samoborske češnofke
11,30 - 15,00 Degustacija samoborske češnofke
Prigodan zabavni program
Kontakt za informacije:
Petra Aralica, voditeljica Referade za odnose s javnošću i informatičke poslove Grada Samobora
0913838583








Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....