San o vlastitom domu u potkrovlju

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

Potkrovlje je čaroban prostor. Volumen ispod krova raspiruje maštu. I izazov je – konstrukcijski, estetski, izolacijski. Kosine diktiraju uređenje!

Srećom, rješenja za sve izazove postoje. U tome je graditeljima od velike pomoći Ytong. Gotova stropna/krovna Ytong konstrukcija nazvana „bijeli strop“ lagana je i izuzetno nosiva. Radi se o polumontažnom sustavu za izvedbu međukatnih, krovnih, stubišnih i ostalih konstrukcija. Ova roštiljna, lakobetonska Ytong konstrukcija predstavlja revoluciju u praktičnoj i štedljivoj gradnji, za montažu koje je potreban minimalni broj radnika.

Kako su Ytong materijali vrlo jednostavni za oblikovanje i ugradnju većinu radova možete napraviti i sami. Čak i kad je ugradnja i uređenje kupaonice u pitanju. Preporuka je da u potkrovnome prostoru u kupaonici ugradite krovni prozor. Bit će vam lakše provjetravati, a i pogled na zvjezdano nebo dok ležite u kadi, dodatna je vrijednost interijera.
S tim u vezi, ako kupujete stan u potkrovlju ili tavan u kući pretvarate u stambeni prostor obratite pozornost na slijedeće:
* izbjegavajte potkrovlja koja nemaju drugih otvora osim krovnih prozora. Ako budete isključivo gledali u nebo, bit će vam monotono.
* klima-uređaj je u potkrovlju najčešće obvezan. Preporučuje se postaviti ga na što višu poziciju u prostoru.
* ako je prostor veće visine, pri planiranju krovnih prozora preporučljivo je računati na barem jedan prozor pri vrhu. Njegov je zadatak olakšati provjetravanje za toplih dana.

Na kraju, pri planiranju i izradi nacrta potkrovnog prostora ili kuće, nemojte smetnuti s uma visinu raspoloživog prostora! Ono što u tlocrtu potkrovlja izgleda zgodno, u stvarnosti može biti teško upotrebljivo jer je prenisko.Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kolač od 6 čaša - PROČITAJTE Bojini kolači - PROČITAJTE Orahovac - PROČITAJTE Cupcakes od divljih kupina - PROČITAJTE Brze knedle sa šljivama - PROČITAJTE
1