ZMH Horvat pobjednik 11. Štruklijade
 
        Tvrtka ZMH Horvat pobjednik je ovogodišnje Štruklijade, druge mjesto pripalo je Termama Jezerčica, dok su treće najbolje štrukle na svijetu pripremile Slastice Tri užitka iz Bedekovčine. O tituli najboljih štrukli odlučila su istančana nepca ocjenjivačkog suda u sastavu: Branko Čukelj - direktor hrane i pića u hotelu Sheraton a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, Božica Brkan - glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Dražen Đurišević - Podravkin voditelj promocije kulinarstva te dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza.
„Treba reći da mi ručno razvlačimo tijesto, a rađeni su po specifikaciji koja je predana u sklopu dokumenata za njihovu zaštitu. Uložili smo jako puno truda u sam razvoj zagorskih štruklji i ovo danas je dokaz da se to isplatilo“ - istaknula je Ivona Horvat iz tvrtke ZMH Horvat, dok je Ivana Horvat dodala kako tvrtka nudi i smrznute štrukle, koji će se uskoro naći na policama trgovačkih lanaca. Predsjednik ocjenjivačke komisije Branko Čukelj istaknuo je kako su pobjednički štrukli i strukturom i izgledom i okusom bili uistinu najbolji. Naglasio je kako nije bilo lako probati 20 različitih štrukli, no kako su se svi članovi žirija bez većih previranja složili oko pobjednika.
.jpg)
Župan Željko Kolar uručio je nagradu pobjedniku Štruklijade te zahvalio svim ovogodišnjim sudionicima. "Rijetko koja visoka delegacija, kralj ili bilo koji drugi uzvanik kada dođe u Hrvatsku, ne proba zagorske štrukle. Mi smo htjeli zaštititi štruklje i bit ćemo prva zemlja u Europi koja će imati zaštićeno glavno jelo, a to je purica, zatim mlince kao prilog te štruklje kao desert“ -istaknuo je župan te podsjetio kako su u ožujku predani dopunjene dokumenti zahtjeva ministarstvu poljoprivrede da bi se štrukli zaštitili na nacionalnoj razini, a potom i na europskom nivou. „U nešto manje od 3 sata prodano je oko 14 tisuća štrukli. Ova količina dokazuje da je potražnja velika. Ono što želimo je da nakon što ih zaštitimo, potičemo proizvodnju štruklja da bismo imali količine za plasman na europsko tržište“ - naglasio je župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar.
Štruklijada je u Bedekovčinu privukla više tisuća posjetitelja, koji su mogli kupiti zagorske štrukle po promotivnoj cijeni, pratiti kulinarski show u kojem su svoje kulinarske vještine odmjerili učenici SŠ Zabok i SŠ Pregrada te uživati u kulturno – zabavnom programu u degustacijama. Mogli su se kupiti i zagorske drvene igračke, bučino ulje i koštice, vrhunski zagorski med, vina i suhomesnati te drugi domaći proizvodi.
Manifestaciju je otvorila zamjenica župana Jasna Petek, dok su okupljene pozdravili i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek te načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban. U dodjeli nagrada su uz župana i njegovu zamjenicu, sudjelovali i zamjeniku župana Anđelko Ferek-Jambrek, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban sa zamjenikom Jankom Buzjakom te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.
Organizatori Štruklijade 2019. su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, suorganizator je Općina Bedekovčina, a manifestaciju podupiru i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko–zagorske. Posebnu potporu Štruklijadi pruža i Udruga Tradicija Zagorja, koja je uključena u aktivnosti na dan održavanja manifestacije, a također radi i na zaštiti zagorskih štrukli te drugih zagorskih proizvoda. Medijski pokrovitelji su: Radio Kaj, Zagorski list, kao i gastro portali: Gastro hr. Oblizeki, Naturala i Idem van.


 
 
 
          






 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom... Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
 Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu... Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
 Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško.... Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
 Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici... Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35... Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg... IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
 IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca... Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
 Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih... Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg... LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
 LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...