Heljdini štrukli

recepti_bez_slike
Za 5 osoba: Tijesto: 30 dag heljdinog brašna 20 dag bijelog brašna sol 1 dl vruće vode Nadjev od skute 8 dag maslaca 25 dag skute 1 vrečica vanilin šećera 2 žumanjka 5 dag šećera korica od limuna malo ruma Začin: 5 dag maslaca 2 dag mrvica 1 žlica šećera Postupak pripreme Heljdino brašno posolimo, popaprimo i sa bijelim brašnom oblikujemo hljepčić tijsta. Razvaljamo ga na dasci s brašno približno ½ cm debelo, jednolično namažemo nadjevom i savijemo. U namaštenoj aluminijskoj foliji kuhamo šrtukle 15-20 minuta. Odvijemo, narežemo, začinimo mrvicama prženim na maslacu te šećerimo. 
 Nadjev : umutimo maslac, dodamo žumanjke, vanilin šećer i sve skupa pjenasto stučemo u to dodamo skutu, čvrsti snijeg od bjelanjka sa šećerom, te sve rahlo promješamo. Štrukle možemo pripremiti i slane, bez šećera i grožđica.

 Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Zagorski štrukli najbolji recept Pohani zagorski štrukli ›

Sastojci

    Za 5 osoba: Tijesto:
  • 30 dag heljdinog brašna
  • 20 dag bijelog brašna
  • sol
  • 1 dl vruće vode
  • Nadjev od skute
  • 8 dag maslaca
  • 25 dag skute
  • 1 vrečica vanilin šećera
  • 2 žumanjka
  • 5 dag šećera
  • korica od limuna
  • malo ruma

Začin:

  • 5 dag maslaca
  • 2 dag mrvica
  • 1 žlica šećera

Postupak pripreme

Heljdino brašno posolimo, popaprimo i sa bijelim brašnom oblikujemo hljepčić tijsta. Razvaljamo ga na dasci s brašno približno ½ cm debelo, jednolično namažemo nadjevom i savijemo. U namaštenoj aluminijskoj foliji kuhamo šrtukle 15-20 minuta. Odvijemo, narežemo, začinimo mrvicama prženim na maslacu te šećerimo. 


Nadjev : umutimo maslac, dodamo žumanjke, vanilin šećer i sve skupa pjenasto stučemo u to dodamo skutu, čvrsti snijeg od bjelanjka sa šećerom, te sve rahlo promješamo. Štrukle možemo pripremiti i slane, bez šećera i grožđica.



No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)