Za 5 osoba: Tijesto:
30 dag heljdinog brašna
20 dag bijelog brašna
sol
1 dl vruće vode
Nadjev od skute
8 dag maslaca
25 dag skute
1 vrečica vanilin šećera
2 žumanjka
5 dag šećera
korica od limuna
malo ruma
Začin:
5 dag maslaca
2 dag mrvica
1 žlica šećera
Postupak pripreme
Heljdino brašno posolimo, popaprimo i sa bijelim brašnom oblikujemo hljepčić tijsta. Razvaljamo ga na dasci s brašno približno ½ cm debelo, jednolično namažemo nadjevom i savijemo. U namaštenoj aluminijskoj foliji kuhamo šrtukle 15-20 minuta. Odvijemo, narežemo, začinimo mrvicama prženim na maslacu te šećerimo.
Nadjev : umutimo maslac, dodamo žumanjke, vanilin šećer i sve skupa pjenasto stučemo u to dodamo skutu, čvrsti snijeg od bjelanjka sa šećerom, te sve rahlo promješamo. Štrukle možemo pripremiti i slane, bez šećera i grožđica.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Zagorski štrukli
najbolji recept
Pohani zagorski štrukli ›
Sastojci
Za 5 osoba: Tijesto:
- 30 dag heljdinog brašna
- 20 dag bijelog brašna
- sol
- 1 dl vruće vode
- Nadjev od skute
- 8 dag maslaca
- 25 dag skute
- 1 vrečica vanilin šećera
- 2 žumanjka
- 5 dag šećera
- korica od limuna
- malo ruma
Začin:
- 5 dag maslaca
- 2 dag mrvica
- 1 žlica šećera
Postupak pripreme
Heljdino brašno posolimo, popaprimo i sa bijelim brašnom oblikujemo hljepčić tijsta. Razvaljamo ga na dasci s brašno približno ½ cm debelo, jednolično namažemo nadjevom i savijemo. U namaštenoj aluminijskoj foliji kuhamo šrtukle 15-20 minuta. Odvijemo, narežemo, začinimo mrvicama prženim na maslacu te šećerimo.
Nadjev : umutimo maslac, dodamo žumanjke, vanilin šećer i sve skupa pjenasto stučemo u to dodamo skutu, čvrsti snijeg od bjelanjka sa šećerom, te sve rahlo promješamo. Štrukle možemo pripremiti i slane, bez šećera i grožđica.