Pohani zagorski štrukli

 400 g glatkog brašna 2 žlice octa 2 žlice ulja + malo ulja za premazat tijesto 2 dl mlake vode brašno i voda po potrebi za doradu Sastojci za filu: 600 g sira 1 žlica soli 1jaje Sastojci za pohanje: brašno 3 jaja krušne mrvice Priprema: Izmjesite tjesto za štrukle,najlakše pomoću miksera i nastavaka za tijesto. miksajte barem 5 minuta da se smjesa dobro poveže. ukoliko je premekano dodajte još brašna a ukoliko pretvrdo dodajte vode. Premažite sa malo ulja i stavite u vrećicu za zamrzavanje da se odmori barem pola sata. Za to vrijeme pomiješajte sir sa jednim jajetom i žlicom vrhnja. Neka smjesa bude tvrda da ne iscuri van prilikom daljnje obrade. Odstajalo tijesto razvucite najtanje koliko možete i na rubove razmažite sir. Zarolajte i prvo rukom a zatim tanjurom režite štrukle. Zakuhajte vodu sa malo soli. Pripremite brašno. U kipuću vodu stavljajte štrukle. cca 5 kom odjednom. Nakon cca 3 minute ih izvadite i lagano ocježene uvaljajte u brašno. Kada završite uvaljajte ih sve u razmućena jaja i prezle i pecite na laganoj vatri cca 15 minuta. Poslužite sa omiljenom salatom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Heljdini štrukli najbolji recept Repni štrukli ›
Kaj ste čuli ikad za pohane štrukle? Ja nisam, ali moja majka je vidla sliku s nekog događanja di je neki restoran imao pohane štrukle za klopat... pa reko aj... nemre ne bit fino...i tak sve pohano ima isti okus :) i tak su nastali pohani štrukleci...

Sastojci za tijesto:

  •  400 g glatkog brašna
  • 2 žlice octa
  • 2 žlice ulja + malo ulja za premazat tijesto
  • 2 dl mlake vode
  • brašno i voda po potrebi za doradu

Sastojci za filu:

  • 600 g sira
  • 1 žlica soli
  • 1jaje

Sastojci za pohanje:

  • brašno
  • 3 jaja
  • krušne mrvice

Priprema:

Izmjesite tjesto za štrukle,najlakše pomoću miksera i nastavaka za tijesto. miksajte barem 5 minuta da se smjesa dobro poveže. ukoliko je premekano dodajte još brašna a ukoliko pretvrdo dodajte vode. Premažite sa malo ulja i stavite u vrećicu za zamrzavanje da se odmori barem pola sata. Za to vrijeme pomiješajte sir sa jednim jajetom i žlicom vrhnja. Neka smjesa bude tvrda da ne iscuri van prilikom daljnje obrade. Odstajalo tijesto razvucite najtanje koliko možete i na rubove razmažite sir. Zarolajte i prvo rukom a zatim tanjurom režite štrukle. Zakuhajte vodu sa malo soli. Pripremite brašno. U kipuću vodu stavljajte štrukle. cca 5 kom odjednom. Nakon cca 3 minute ih izvadite i lagano ocježene uvaljajte u brašno. Kada završite uvaljajte ih sve u razmućena jaja i prezle i pecite na laganoj vatri cca 15 minuta. Poslužite sa omiljenom salatom. 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: unique-hrebina.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)