50 dkg glatkog brašna
2 dcl mlake vode
1 jaje
1 mala žličica soli
Nadjev:
50 dkg repe
3 žlice masti
50 dkg kravljeg sira
2 dcl vrhnja
2 jaja
Pola glavice luka, sol
Priprema:
Promiješati sastojke za tijesto, umijesiti glatko i mekano tijesto, te ga ostaviti 20 min.
Za nadjev treba oguliti repu, naribati, skuhati u slanoj vodi. Kad je kuhano ocijediti, oprati 3 puta u hladnoj vodi.
Na 3 žlice masti pržiti pola glavice crvenog luka dok ne dobije žuto-smeđu boju.
Takav se luk doda prethodno ocijeđenoj repi, na to se stavi sir, vrhnje, jaja i pola žličice soli.
Zatim se razvalja mlinac, sa svake strane stavimo nadjev tako da dobijemo 2 jednake štrudle.
Može se rezati na komade, a može se i cijelo staviti u namazani lim. Peče se na 200 C oko pola sata.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
‹ Pohani zagorski štrukli
najbolji recept
Sirni štrukli ›
Tijesto:
- 50 dkg glatkog brašna
- 2 dcl mlake vode
- 1 jaje
- 1 mala žličica soli
Nadjev:
- 50 dkg repe
- 3 žlice masti
- 50 dkg kravljeg sira
- 2 dcl vrhnja
- 2 jaja
- Pola glavice luka, sol
Priprema:
Promiješati sastojke za tijesto, umijesiti glatko i mekano tijesto, te ga ostaviti 20 min.
Za nadjev treba oguliti repu, naribati, skuhati u slanoj vodi. Kad je kuhano ocijediti, oprati 3 puta u hladnoj vodi.
Na 3 žlice masti pržiti pola glavice crvenog luka dok ne dobije žuto-smeđu boju.
Takav se luk doda prethodno ocijeđenoj repi, na to se stavi sir, vrhnje, jaja i pola žličice soli.
Zatim se razvalja mlinac, sa svake strane stavimo nadjev tako da dobijemo 2 jednake štrudle.
Može se rezati na komade, a može se i cijelo staviti u namazani lim. Peče se na 200 C oko pola sata.