Štrukli u mlijeku

recepti_bez_slike
Tijesto za štrukle 30 dag brašna 1 jaje  Sol Ocat Ulje Nadjev za štrukle 25 dag svježeg kravljeg sira  2 jaja  1 žlica kiselog vrhnja 1,5 l mlijeka za kuhanje  Postupak pripreme Od brašna, jaja i malo posoljene i zakiseljene vode umijesite glatko tijesto. Zatim ga premjestite na pobrašnjenu dasku, podijelite na dva jednaka dijela i svaki dio posebno mijesite kao loptu, a zatim valjkom razvaljajte u obliku manjeg tanjurića. Pokrijte i neka miruje 30 minuta. Tada posebno svaki dio tijesta razvucite na platnenom stoljnjaku, a debele krajeve odstranite. Tijesto poprskajte uljem, premažite nadjevom od sira, savijte u roladu pa narežite rubom tanjura na komade 3-4 cm. Stavite ih u kipuće mlijeko i kuhajte na laganoj vatri cca 20 minuta. Za vrijeme kuhanja posudu protresite. Strukle poslužite s mlijekom u kojem su se kuhale.  Nadjev - Zgnječeni sir, jaja, kiselo vrhnje i malo soli izmiješajte u glatku smjesu.  Savjet: Mlijeko neće zagorjeti prilikom kuhanja ako ga kuhate na umjerenoj vatri i povremeno promiješate. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+348) ‹ Štrukli sa vlascem najbolji recept Štruklji od hajdune kaše ›

Za štrukle u mlijeku trebate

Tijesto za štrukle

  • 30 dag brašna
  • 1 jaje 
  • Sol
  • Ocat
  • Ulje

Nadjev za štrukle

  • 25 dag svježeg kravljeg sira 
  • 2 jaja 
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1,5 l mlijeka za kuhanje 

Postupak pripreme

Od brašna, jaja i malo posoljene i zakiseljene vode umijesite glatko tijesto. Zatim ga premjestite na pobrašnjenu dasku, podijelite na dva jednaka dijela i svaki dio posebno mijesite kao loptu, a zatim valjkom razvaljajte u obliku manjeg tanjurića. Pokrijte i neka miruje 30 minuta. Tada posebno svaki dio tijesta razvucite na platnenom stoljnjaku, a debele krajeve odstranite. Tijesto poprskajte uljem, premažite nadjevom od sira, savijte u roladu pa narežite rubom tanjura na komade 3-4 cm. Stavite ih u kipuće mlijeko i kuhajte na laganoj vatri cca 20 minuta. Za vrijeme kuhanja posudu protresite. Strukle poslužite s mlijekom u kojem su se kuhale. 

Nadjev - Zgnječeni sir, jaja, kiselo vrhnje i malo soli izmiješajte u glatku smjesu. 

Savjet: Mlijeko neće zagorjeti prilikom kuhanja ako ga kuhate na umjerenoj vatri i povremeno promiješate.

Prosjek: 4 (+348)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)