Tijesto za štrukle
30 dag brašna
1 jaje
Sol
Ocat
Ulje
Nadjev za štrukle
25 dag svježeg kravljeg sira
2 jaja
1 žlica kiselog vrhnja
1,5 l mlijeka za kuhanje
Postupak pripreme
Od brašna, jaja i malo posoljene i zakiseljene vode umijesite glatko tijesto. Zatim ga premjestite na pobrašnjenu dasku, podijelite na dva jednaka dijela i svaki dio posebno mijesite kao loptu, a zatim valjkom razvaljajte u obliku manjeg tanjurića. Pokrijte i neka miruje 30 minuta. Tada posebno svaki dio tijesta razvucite na platnenom stoljnjaku, a debele krajeve odstranite. Tijesto poprskajte uljem, premažite nadjevom od sira, savijte u roladu pa narežite rubom tanjura na komade 3-4 cm. Stavite ih u kipuće mlijeko i kuhajte na laganoj vatri cca 20 minuta. Za vrijeme kuhanja posudu protresite. Strukle poslužite s mlijekom u kojem su se kuhale.
Nadjev - Zgnječeni sir, jaja, kiselo vrhnje i malo soli izmiješajte u glatku smjesu.
Savjet: Mlijeko neće zagorjeti prilikom kuhanja ako ga kuhate na umjerenoj vatri i povremeno promiješate.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+348)
‹ Štrukli sa vlascem
najbolji recept
Štruklji od hajdune kaše ›
Za štrukle u mlijeku trebate
Tijesto za štrukle
- 30 dag brašna
- 1 jaje
- Sol
- Ocat
- Ulje
Nadjev za štrukle
- 25 dag svježeg kravljeg sira
- 2 jaja
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1,5 l mlijeka za kuhanje
Postupak pripreme
Od brašna, jaja i malo posoljene i zakiseljene vode umijesite glatko tijesto. Zatim ga premjestite na pobrašnjenu dasku, podijelite na dva jednaka dijela i svaki dio posebno mijesite kao loptu, a zatim valjkom razvaljajte u obliku manjeg tanjurića. Pokrijte i neka miruje 30 minuta. Tada posebno svaki dio tijesta razvucite na platnenom stoljnjaku, a debele krajeve odstranite. Tijesto poprskajte uljem, premažite nadjevom od sira, savijte u roladu pa narežite rubom tanjura na komade 3-4 cm. Stavite ih u kipuće mlijeko i kuhajte na laganoj vatri cca 20 minuta. Za vrijeme kuhanja posudu protresite. Strukle poslužite s mlijekom u kojem su se kuhale.
Nadjev - Zgnječeni sir, jaja, kiselo vrhnje i malo soli izmiješajte u glatku smjesu.
Savjet: Mlijeko neće zagorjeti prilikom kuhanja ako ga kuhate na umjerenoj vatri i povremeno promiješate.