Zelnica (štrukli od zelja)

recepti_bez_slike
50 dag brašna 3 žlice ulja 2 kapi octa 2 dcl tople vode Nadjev: 2 kg svježeg zelja 10 dag svježeg kravljeg sira 12,5 dag margarina 1jaje Sol Priprema: Za tijesto treba pomiješati sve sastojke i kad se zamijesi pustiti da malo odstoji. Nakon toga tijesto treba tanko izvaljati. Zelje se nareže na manje komade (rezance), skuha se u slanoj vodi, zatim ohladi i ocijedi. U ohlađeno zelje staviti sir, margarin, jaje, sol i zatim promiješati.Dobiveni nadjev ravnomjerno staviti na tijesto, a zatim tijesto saviti. Nakon toga narezati na manje komade, te ih staviti u vruću pećnicu i peći ih oko pola sata. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1) ‹ Zagorski štrukli s orasima najbolji recept Štrudla od zelja i oraha ›

Tijesto:

  • 50 dag brašna
  • 3 žlice ulja
  • 2 kapi octa
  • 2 dcl tople vode

Nadjev:

  • 2 kg svježeg zelja
  • 10 dag svježeg kravljeg sira
  • 12,5 dag margarina
  • 1jaje
  • Sol

Priprema:

Za tijesto treba pomiješati sve sastojke i kad se zamijesi pustiti da malo odstoji. Nakon toga tijesto treba tanko izvaljati.

Zelje se nareže na manje komade (rezance), skuha se u slanoj vodi, zatim ohladi i ocijedi. U ohlađeno zelje staviti sir, margarin, jaje, sol i zatim promiješati.Dobiveni nadjev ravnomjerno staviti na tijesto, a zatim tijesto saviti.

Nakon toga narezati na manje komade, te ih staviti u vruću pećnicu i peći ih oko pola sata.

Prosjek: 1 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)