50 dag brašna
3 žlice ulja
2 kapi octa
2 dcl tople vode
Nadjev:
2 kg svježeg zelja
10 dag svježeg kravljeg sira
12,5 dag margarina
1jaje
Sol
Priprema:
Za tijesto treba pomiješati sve sastojke i kad se zamijesi pustiti da malo odstoji. Nakon toga tijesto treba tanko izvaljati.
Zelje se nareže na manje komade (rezance), skuha se u slanoj vodi, zatim ohladi i ocijedi. U ohlađeno zelje staviti sir, margarin, jaje, sol i zatim promiješati.Dobiveni nadjev ravnomjerno staviti na tijesto, a zatim tijesto saviti.
Nakon toga narezati na manje komade, te ih staviti u vruću pećnicu i peći ih oko pola sata.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 1 (+1)
‹ Zagorski štrukli s orasima
najbolji recept
Štrudla od zelja i oraha ›
Tijesto:
- 50 dag brašna
- 3 žlice ulja
- 2 kapi octa
- 2 dcl tople vode
Nadjev:
- 2 kg svježeg zelja
- 10 dag svježeg kravljeg sira
- 12,5 dag margarina
- 1jaje
- Sol
Priprema:
Za tijesto treba pomiješati sve sastojke i kad se zamijesi pustiti da malo odstoji. Nakon toga tijesto treba tanko izvaljati.
Zelje se nareže na manje komade (rezance), skuha se u slanoj vodi, zatim ohladi i ocijedi. U ohlađeno zelje staviti sir, margarin, jaje, sol i zatim promiješati.Dobiveni nadjev ravnomjerno staviti na tijesto, a zatim tijesto saviti.
Nakon toga narezati na manje komade, te ih staviti u vruću pećnicu i peći ih oko pola sata.