Zagorski štrukli s orasima

recepti_bez_slike
35 dag brašna 1 jaje 2 žlice ulja malo soli Sastojci za nadjev 25 dag mljevenih oraha 4 žlice šećera l dl kiselog vrhnja 1 jaje 2 žlice ulja Sastojci za preljev 1 dl kiselog vrhnja 1 žlica ulja Priprema: Brašno stavite u zdjelu, dodajte jaje, ulje, malo posoljene vode, pa umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u 3 do 4 jednaka dijela i svaki posebno mijesite kao loptu, a zatim valjkom razvaljajte u obliku manjega tanjura. Poslažite na ubrus, pokrijte, pa neka miruje oko 30 minuta. Tada tijesto na stolnjaku, svako posebno, razvucite u mlince (krajeve odrežite), poprskajte uljem, premažite pripremljenim nadjevom od oraha i savijte. Narežite ih tanjurom na 8 cm duljine, slažite ih jedan do drugoga u namašćeni lim i prelijte pripremljenim preljevom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta. Pečene štrukle prorežite do kraja, jer su se za vrijeme pečenja narezani komadi sastavili. Nadjev: Mljevene orahe, šećer, kiselo vrhnje, jaja i ulje izmiješajte u jednoličnu smjesu. Preljev: Pomiješajte kiselo vrhnje i ulje, malo zagrijte prije prelijevanja štrukli. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+390) ‹ Zagorski štruikli najbolji recept Zelnica (štrukli od zelja) ›

Sastojci za tijesto

  • 35 dag brašna
  • 1 jaje
  • 2 žlice ulja
  • malo soli

Sastojci za nadjev

  • 25 dag mljevenih oraha
  • 4 žlice šećera
  • l dl kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • 2 žlice ulja

Sastojci za preljev

  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica ulja

Priprema:

Brašno stavite u zdjelu, dodajte jaje, ulje, malo posoljene vode, pa umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u 3 do 4 jednaka dijela i svaki posebno mijesite kao loptu, a zatim valjkom razvaljajte u obliku manjega tanjura. Poslažite na ubrus, pokrijte, pa neka miruje oko 30 minuta. Tada tijesto na stolnjaku, svako posebno, razvucite u mlince (krajeve odrežite), poprskajte uljem, premažite pripremljenim nadjevom od oraha i savijte. Narežite ih tanjurom na 8 cm duljine, slažite ih jedan do drugoga u namašćeni lim i prelijte pripremljenim preljevom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta. Pečene štrukle prorežite do kraja, jer su se za vrijeme pečenja narezani komadi sastavili.

Nadjev: Mljevene orahe, šećer, kiselo vrhnje, jaja i ulje izmiješajte u jednoličnu smjesu.

Preljev: Pomiješajte kiselo vrhnje i ulje, malo zagrijte prije prelijevanja štrukli.

Prosjek: 5 (+390)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika magla's

Iako su mi draži pravi zagorski štrukli sa sirom, i štrukli sa orasima su mi ok. Lajkam recept u kojem definitivno dodatak mora biti med, koji se miješa sa mlijekom i orasima. Pozz svima

2
Slika korisnika klaramara's

Ovo se zove pravom pravcatom poslasticom!!!Baš fini desert, hvala na receptu...jedino mislim da sam za nadjev stavila 300 dag mljevenih oraha, nemojte škrtariti hehe. Hm, jedino u ovom receptu nema meda, cimeta...zašto? Negdje sam na webu davno pročitala i zapamtila da idu i med, cimet, čak mislim grožđice, zna netko više iz prve ruke, baš sa probao? Tnx