35 dag brašna
1 jaje
2 žlice ulja
malo soli
Sastojci za nadjev
25 dag mljevenih oraha
4 žlice šećera
l dl kiselog vrhnja
1 jaje
2 žlice ulja
Sastojci za preljev
1 dl kiselog vrhnja
1 žlica ulja
Priprema:
Brašno stavite u zdjelu, dodajte jaje, ulje, malo posoljene vode, pa umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u 3 do 4 jednaka dijela i svaki posebno mijesite kao loptu, a zatim valjkom razvaljajte u obliku manjega tanjura. Poslažite na ubrus, pokrijte, pa neka miruje oko 30 minuta. Tada tijesto na stolnjaku, svako posebno, razvucite u mlince (krajeve odrežite), poprskajte uljem, premažite pripremljenim nadjevom od oraha i savijte. Narežite ih tanjurom na 8 cm duljine, slažite ih jedan do drugoga u namašćeni lim i prelijte pripremljenim preljevom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta. Pečene štrukle prorežite do kraja, jer su se za vrijeme pečenja narezani komadi sastavili.
Nadjev: Mljevene orahe, šećer, kiselo vrhnje, jaja i ulje izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Preljev: Pomiješajte kiselo vrhnje i ulje, malo zagrijte prije prelijevanja štrukli.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+390)
‹ Zagorski štruikli
najbolji recept
Zelnica (štrukli od zelja) ›
Sastojci za tijesto
- 35 dag brašna
- 1 jaje
- 2 žlice ulja
- malo soli
Sastojci za nadjev
- 25 dag mljevenih oraha
- 4 žlice šećera
- l dl kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 2 žlice ulja
Sastojci za preljev
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica ulja
Priprema:
Brašno stavite u zdjelu, dodajte jaje, ulje, malo posoljene vode, pa umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u 3 do 4 jednaka dijela i svaki posebno mijesite kao loptu, a zatim valjkom razvaljajte u obliku manjega tanjura. Poslažite na ubrus, pokrijte, pa neka miruje oko 30 minuta. Tada tijesto na stolnjaku, svako posebno, razvucite u mlince (krajeve odrežite), poprskajte uljem, premažite pripremljenim nadjevom od oraha i savijte. Narežite ih tanjurom na 8 cm duljine, slažite ih jedan do drugoga u namašćeni lim i prelijte pripremljenim preljevom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta. Pečene štrukle prorežite do kraja, jer su se za vrijeme pečenja narezani komadi sastavili.
Nadjev: Mljevene orahe, šećer, kiselo vrhnje, jaja i ulje izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Preljev: Pomiješajte kiselo vrhnje i ulje, malo zagrijte prije prelijevanja štrukli.
Iako su mi draži pravi zagorski štrukli sa sirom, i štrukli sa orasima su mi ok. Lajkam recept u kojem definitivno dodatak mora biti med, koji se miješa sa mlijekom i orasima. Pozz svima
Ovo se zove pravom pravcatom poslasticom!!!Baš fini desert, hvala na receptu...jedino mislim da sam za nadjev stavila 300 dag mljevenih oraha, nemojte škrtariti hehe. Hm, jedino u ovom receptu nema meda, cimeta...zašto? Negdje sam na webu davno pročitala i zapamtila da idu i med, cimet, čak mislim grožđice, zna netko više iz prve ruke, baš sa probao? Tnx