Zagorski štruikli

Štrukle moji doma obožavaju, jako ih često pripremam, ovo je recept od moje bake.
Sastojci za tijesto:
- 1/2 brašna
- 1 jaje
- 2 žlice ulja
- oko 1,5 dcl mlake vode
- malo soli
Sastojci za nadjev:
- 60 dag svježeg sira
- 2 jaja
- 1 dcl kiselog vrhnja
- malo soli
Priprema:
Umijesiti srednje čvrsto tijesto. Premazati uljem i pustiti poklopljeno pola sata da počiva na toplom.
Odstajalo tijesto razvući da ostane debelo i pustiti da se malo posuši.
Premazati tijesto otopljenim maslacem, rasporediti sir i zarolati. Rezati tanjurom.
Kuhati 15 minuta u slanoj vodi. Kuhane štrukle posuti prženim mrvicama.
- Vaše oznake (tagovi): zagorska jela







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
=D>