70 dkg domaćeg neprosijanog pšeničnog brašna
malo soli
malo tople vode
2 velike žlice ulja
Nadjev:
60 dkg kuhane ribane repe
2 jaja
20 dkg mljevenih oraha
1 dcl kiselog vrhnja
2 žlice svinjske masti
soli, kumina i bibera po želji
Priprema:
Tijesto umijesiti od navedenih sastojaka, premazati ga uljem i ostaviti da odstoji pola sata.
Naribati repu i staviti u kipuću vodu da malo prokuha. Ocijediti i ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu repu staviti jaja, vrhnje, mljevene orahe, malo soli, bibera, kumina i svinjsku mast.
Dobro promiješati i staviti na razvučeno tijesto, saviti, staviti u namašćeni lim i peći u namašćenom limu 40 minuta na 200°C.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Štrukli od repe
najbolji recept
Štrukli od zelja - zelnica ›
Tijesto:
- 70 dkg domaćeg neprosijanog pšeničnog brašna
- malo soli
- malo tople vode
- 2 velike žlice ulja
Nadjev:
- 60 dkg kuhane ribane repe
- 2 jaja
- 20 dkg mljevenih oraha
- 1 dcl kiselog vrhnja
- 2 žlice svinjske masti
- soli, kumina i bibera po želji
Priprema:
Tijesto umijesiti od navedenih sastojaka, premazati ga uljem i ostaviti da odstoji pola sata.
Naribati repu i staviti u kipuću vodu da malo prokuha. Ocijediti i ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu repu staviti jaja, vrhnje, mljevene orahe, malo soli, bibera, kumina i svinjsku mast.
Dobro promiješati i staviti na razvučeno tijesto, saviti, staviti u namašćeni lim i peći u namašćenom limu 40 minuta na 200°C.