Kolač od čvaraka
Prema receptu kojeg vam dajemo baka Slavica Strsoglavec iz Hrvatskoga zagorja napravila je ovaj starinski kolač od čvaraka i osvojila drugu nagradu na manifestaciji "Babičini kolači" 2012. godine. Jako je ukusno!

Kolač od čvaraka brzo je gotov, a kod pripreme i posluživanja nemojte zaboraviti da se isti recept već generacijama, uz veće ili manje izmjene, koristi u mnogim zagorskim obiteljima. To mu daje posebnu vrijednost.
Sastojci za tijesto:
- 60 dag crnog pšeničnog brašna
- 3 žlice ulja
- 4-5 dcl vode
- ½ kocke kvasa
- 1 žlica soli
Nadjev:
- 30 dag usitnjenih čvaraka poprženih sa dvije glavice luka
- 4 jaja
- malo soli
Priprema:
Tijesto razvući kao za savijaču , staviti nadjev te zarolati. Staviti na namašten lim i peći na 200 º C oko 40 minuta.
Na kraju lagano preliti uljem da tijesto ispuhne.
- Vaše oznake (tagovi): kolač od čvaraka / tijesto s kvascem
- Sastojci: brašno / crveni luk / čvarci / jaja / kvasac / sol / ulje / voda