Jutarnjica
Ovaj predivni domaći kolač dolazi nam iz krapinsko-zagorske županije, zahvaljujemo im na receptu i slikama
Sastojci za tijesto:
- 60 dag brašna
- malo šećera
- malo soli
- 1 kvas
- 3 jaja
- 2 žlice domaće masti
- malo vrhnja
- mlijeko po potrebi
Sastojci za nadjev:
- 20 dag maka
- 30 dag mljevenih oraha
- 30 dag sira
- šećer
- rum (po želji)
Priprema:
Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže pola sata. Razdjeliti tijesto na četiri dijela. Razvaljati i namazati nadjevom. Ispreplesti u pletenice i staviti u medenicu ili u okruglu tepsiju promjera 26 cm da se digne. Prije pečenja premazati mješavinom mlijeka i žumanjka. Peći oko 1 sat na 150ºC.
Link izvora / potpis autora: Mira Smiljanec
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
super
molim pomoć oko kolača, da li se nadjev namaže, zarola i onda od rolad ase radi pletenica?!
ili na neki drugi način?
Umm recept je odlican,pokazat cu vam sliku kako su meni uspijele.
Brzi ste, zar već je napravljen?
Hvala na receptu! Jako fino i zanimljivo!