Štrukli od ZG sireka

250 g oštrog brašna 250 g glatkog brašna 1 jaje 0,5 dcl ulja 3 dcl vode sol Sastojci za nadjev: 75 dkg svježeg kravljeg sira 2 jaja sol Preljev 1/2 l vrhnja za kuhanje Priprema: Napravite tijesto od navedenih sastojaka da dobijete žilavo, vodeno vučeno tijesto. Podijelite ga na pola, te kugle tijesta premažite uljem i ostavite da počiva oko 30 minuta. Stolnjak pospite sa malo brašna i na njemu razvucite tijesto. Svježi sir - ZG sirek, jaja i sol izmiješajte, te nadjev nanesite na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, počevši od sira prema kraju tijesta. Zatim tijesta podijelite na komade željene veličine režući rubom tankog tanjura. U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja.Kad voda provrije u nju stavite izrezane štrukle. Nakon što voda ponovno provrije kuhajte ih oko 3 minute. Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje. Pecite ih dok im se kora ne pozlati. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Štrukle najbolji recept Štrukli od hajdine kaše ›

Sastojci:

  • 250 g oštrog brašna
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 0,5 dcl ulja
  • 3 dcl vode
  • sol

Sastojci za nadjev:

  • 75 dkg svježeg kravljeg sira
  • 2 jaja
  • sol
  • Preljev
  • 1/2 l vrhnja za kuhanje

Priprema:

Napravite tijesto od navedenih sastojaka da dobijete žilavo, vodeno vučeno tijesto. Podijelite ga na pola, te kugle tijesta premažite uljem i ostavite da počiva oko 30 minuta. Stolnjak pospite sa malo brašna i na njemu razvucite tijesto.

Svježi sir - ZG sirek, jaja i sol izmiješajte, te nadjev nanesite na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, počevši od sira prema kraju tijesta. Zatim tijesta podijelite na komade željene veličine režući rubom tankog tanjura.

U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja.Kad voda provrije u nju stavite izrezane štrukle. Nakon što voda ponovno provrije kuhajte ih oko 3 minute.

Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje.

Pecite ih dok im se kora ne pozlati.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)