Štrukli od hajdine kaše

recepti_bez_slike
40 dag brašna 2 žlice ulja 1 jaje Sol  Mlačna voda ili na tržnici (ili u dućanu) kupite gotove deblje listove za savijače 30 dag hajdine kaše Hajdu (heljdu) kuhati na umjerenoj vatri 20 do 30 minuta otprilike u tri puta većoj količini vode, dodati prstohvat soli. Hajda je kuhana kada omekne, a povremeno za vrijeme kuhanja, promješati. Kad je kuhana, ukoliko ostane još vode, hajdinu kašu ocijediti. 50 dag svježeg sira 3 cijela jaja 15 dag maslaca soli po ukusu Priprema: U ohlađenu hajdinu kašu dodati sir, jaja i maslac pa sve zajedno dobro izmiješati. Smjesu treba kušati budući svaki svježi sir nije jednako slan i dodati soli po ukusu. Nadjev ravnomjerno, u ne predebelom sloju, premazati po tijestu. Jedan kraj ostaviti cca 2 cm bez nadjeva, kako nadjev ne bi "iscurio" kod savijanja. Pažljivo saviti tijesto s nadjevom kao roladu, nakon toga narezati na komade, složiti u prethodno namašćeni lim za pečenje i staviti u zagrijanu pećnicu. Peći na 180 stupnjeva, 45 do 50 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2) ‹ Štrukli od ZG sireka najbolji recept Štrukli od kopriva ›
Recept gospođe Slavice Rainer za stari zagorski recept štrukli od hajdine kaše proglašen je naboljim na manifestaciji Babičini kolači u organizaciji Krapinsko-zagorske županije koji se održava svake godine u Humu na Sutli.

Sastojci

  • 40 dag brašna
  • 2 žlice ulja
  • 1 jaje
  • Sol 
  • Mlačna voda
  • ili na tržnici (ili u dućanu) kupite gotove deblje listove za savijače
  • 30 dag hajdine kaše

Hajdu (heljdu) kuhati na umjerenoj vatri 20 do 30 minuta otprilike u tri puta većoj količini vode, dodati prstohvat soli. Hajda je kuhana kada omekne, a povremeno za vrijeme kuhanja, promješati. Kad je kuhana, ukoliko ostane još vode, hajdinu kašu ocijediti.

  • 50 dag svježeg sira
  • 3 cijela jaja
  • 15 dag maslaca
  • soli po ukusu

Priprema:

U ohlađenu hajdinu kašu dodati sir, jaja i maslac pa sve zajedno dobro izmiješati. Smjesu treba kušati budući svaki svježi sir nije jednako slan i dodati soli po ukusu. Nadjev ravnomjerno, u ne predebelom sloju, premazati po tijestu. Jedan kraj ostaviti cca 2 cm bez nadjeva, kako nadjev ne bi "iscurio" kod savijanja. Pažljivo saviti tijesto s nadjevom kao roladu, nakon toga narezati na komade, složiti u prethodno namašćeni lim za pečenje i staviti u zagrijanu pećnicu. Peći na 180 stupnjeva, 45 do 50 minuta.

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)