Tjestenina sa gljivama i kestenima

Autor: LanaM   (palac x 10345) |moji recepti

0
50 g svježih crnih truba (ili 15g sušenih namočenih u mlijeku) 200 g kestenja 250 g sira Mileram 3-4 češnja češnjaka 1 mladi luk 20 g šumskih brusnica (dekoracija) sol, papar ružmarin timjan Priprema: Kestenje križno zarežite na ravnoj strani ploda i prelijte hladnom vodom i stavite kuhati još 20 minuta nakon što voda zavrije. Dok su kesteni još topli, istisnite plod iz ljuske kroz križni zarez (može vam poslužiti i nož za razmazivanje kao žlica za izvaditi dio koji ne izađe istiskivanjem). Dobivenu smjesu (sličnu brašnu) umiješajte u na laganoj vatri rastopljeni Mileram i miješajte dok ne dobijete više-manje jednoliku smjesu. Prema potrebi i želji, dodajte vode, miljeka ili vrhnja.  U međuvremenu na zagrijanom ulju (bučinom ili maslinovom) pirjajte ustinjene gljive i sitno nasjeckani češnjak. Nakon cca 5-8min umiješajte umak od kestena s gljivama, dodajte začine (sol, papar, ružmarin i timjan). Često miješajući kuhajte još 10-15 minuta dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte nasjeckani lisnati (zeleni) dio omanjeg mladog luka. Poslužite s njokima, tjesteninom ili rižom. Na vrhu pospite pola šake šumskih brusnica. Za veće količine umaka, uz trubice korisitite i smeđe šampinjone.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1) ‹ Tjestenina s pestom od graška najbolji recept Tjestenina sa plodovima mora ›
Kad dođe jesen, uživam u ovom jelu....
Tjestenina sa gljivama i kestenima

Sastojci:

  • 50 g svježih crnih truba (ili 15g sušenih namočenih u mlijeku)
  • 200 g kestenja
  • 250 g sira Mileram
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 20 g šumskih brusnica (dekoracija)
  • sol, papar
  • ružmarin
  • timjan

Priprema:

Kestenje križno zarežite na ravnoj strani ploda i prelijte hladnom vodom i stavite kuhati još 20 minuta nakon što voda zavrije. Dok su kesteni još topli, istisnite plod iz ljuske kroz križni zarez (može vam poslužiti i nož za razmazivanje kao žlica za izvaditi dio koji ne izađe istiskivanjem).
Dobivenu smjesu (sličnu brašnu) umiješajte u na laganoj vatri rastopljeni Mileram i miješajte dok ne dobijete više-manje jednoliku smjesu. Prema potrebi i želji, dodajte vode, miljeka ili vrhnja. 

U međuvremenu na zagrijanom ulju (bučinom ili maslinovom) pirjajte ustinjene gljive i sitno nasjeckani češnjak. Nakon cca 5-8min umiješajte umak od kestena s gljivama, dodajte začine (sol, papar, ružmarin i timjan). Često miješajući kuhajte još 10-15 minuta dok se ne zgusne.
Pred kraj dodajte nasjeckani lisnati (zeleni) dio omanjeg mladog luka.

Poslužite s njokima, tjesteninom ili rižom. Na vrhu pospite pola šake šumskih brusnica.
Za veće količine umaka, uz trubice korisitite i smeđe šampinjone.
 

Prosjek: 4 (+1)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Ljiljana Mirko Jandric's

svaka cast za recepte,naj bolji ste :H

2
Slika korisnika Jožica Jelen's

super recepti
=D>

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rizi bizi - PROČITAJTE Bijeli umak od kiselog vrhnja - PROČITAJTE Juha od badema - PROČITAJTE Kolač s kokosom - PROČITAJTE Umak od kopra - PROČITAJTE