Bijeli umak od kiselog vrhnja

Autor: žana1   (palac x 9435) |moji recepti

0
2 žlice brašna 4 dl mlijeka 1 dl kiselog vrhnja 2 žlice maslaca vegeta, sol Priprema: Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zaprešku. Tada zalijte prvo s malo hladnog mlijeka, pa tek onda dodajte toplo mlijeko i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i uz miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta da se umak zgusne. Zgotovljeni umak skinite s vatre pa umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite s pečenom teletinom, pečenom divljači, pirjanim gljivama, kuhanom cvjetačom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+13)
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • 2 žlice brašna
  • 4 dl mlijeka
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 2 žlice maslaca
  • vegeta, sol

Priprema:

Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zaprešku. Tada zalijte prvo s malo hladnog mlijeka, pa tek onda dodajte toplo mlijeko i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i uz miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta da se umak zgusne. Zgotovljeni umak skinite s vatre pa umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite s pečenom teletinom, pečenom divljači, pirjanim gljivama, kuhanom cvjetačom.

Prosjek: 3.7 (+13)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika 666's

Probajte da u umak dodate i senf, i mrvicu sira, još je bolje, ide uz sve, za prste polizati

2
Slika korisnika roda's

Meni fino prija ovaj umak ne samo s teletinom nego i piletinom, puretinom, necim laganijim ugl..Od kad sam pronašla ovaj recept, nema više kupovnih umaka, zato hvalim!!
80 grama maslaca stavim...i stavim i malo papra još..( uz sol, stavim i papar)