Vinski gulaš
Uz ovaj vinski gulaš najbolji prilog su lovačke knedle, ali dobro pašu žganci, njoki ili običan restani krumpir.
Sastojci:
- 1 kg govedine – narezane na kockice
- 1/2 kg luka
- 2 žlice slatke crvene paprike
- 1 žličica ljute crvene paprike (može i malo više ako volite ljuto)
- 20 dkg špeka
Priprema:
- soli po ukusu
- meso kratko zapeći na masti da pobijeli
- u lonac slagati
- na dno staviti narezani špek
- na špek staviti kockice mesa
- posoliti i posuti crvenom paprikom
- 1 kg govedine – narezane na kockice
- 1/2 kg luka
- 2 žlice slatke crvene paprike
- 1 žličica ljute crvene paprike (može i malo više ako volite ljuto)
- 20 dkg špeka
- soli po ukusu
- meso kratko zapeći na masti da pobijeli
- u lonac slagati
- na dno staviti narezani špek
- na špek staviti kockice mesa
- posoliti i posuti crvenom paprikom
- poslagati luk sitno narezan
- istim redosljedom slagati meso, crvenu paprku , sol i luk
- preliti čašom crvenog vina
Pogledajte video.
zaboravila si lovor
Ante, da li je uspjelo? ja bi radila po ovom receptu...
Radio sam vinski na razne načine ali ovo je nešto novo pa ću ga isprobati jer mi se teoretski čini odličnim, no o tom potom.Kada ga isprobam javim kako je uspjelo.Pozdrav svima.