Jogurt tava / elbasan tava

Autor: sntomic   (palac x 113734) |moji recepti

1
oko 400 g mesa bez kosti (janjetina, teletina) izrezanog na kockice 1 žličica mljevene crvene paprike (ja stavim po pola ljute i slatke) sol, papar, 2 jaja 200 ml jogurta (grčkog) 100 ml kiselog vrhnja 1 žlica brašna 2 žlice ulja 1 žličica maslaca 1 češnjak 1 žlica peršina priprema u tavu nasuti ulje, dodati meso, posoliti, popapriti, posuti mljevenom paprikom i pirjati ga na umjerenoj vatri poklopljenog...po potrebi dodavati malo vode...pred kraj pirjanja dodati maslac i nastaviti dok meso ne omekša umutiti (vilicom) jaja, pa dodati u njih jogurt, kiselo vrhnje, brašno, nasjeckani češnjak i peršin ispirjano meso prebaciti u vatrostalnu posudu, preliti ga pripremljenom mješavinom jaja i jogurta te ga zapeći u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 20 minuta... poslužiti ga sa salatom po izboru   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.6 (+7)
fino, lagano mesno jelo..... u originalu se radi s janjetinom ali, neće smetati ništa ako pripremite s mesom koje vi volite...moji dečki nisu ljubitelji janjetine pa najčešće pripremam s teletinom...može i svinjetina, piletina,...
Recepti - 6 - slika

potrebno je (ovo je otprilike za tri osobe):

  • oko 400 g mesa bez kosti (janjetina, teletina) izrezanog na kockice
  • 1 žličica mljevene crvene paprike (ja stavim po pola ljute i slatke)
  • sol, papar,
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta (grčkog)
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica maslaca
  • 1 češnjak
  • 1 žlica peršina

priprema

  1. u tavu nasuti ulje, dodati meso, posoliti, popapriti, posuti mljevenom paprikom i pirjati ga na umjerenoj vatri poklopljenog...po potrebi dodavati malo vode...pred kraj pirjanja dodati maslac i nastaviti dok meso ne omekša
  2. umutiti (vilicom) jaja, pa dodati u njih jogurt, kiselo vrhnje, brašno, nasjeckani češnjak i peršin
  3. ispirjano meso prebaciti u vatrostalnu posudu, preliti ga pripremljenom mješavinom jaja i jogurta te ga zapeći u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 20 minuta...
  4. poslužiti ga sa salatom po izboru
     
Prosjek: 4.6 (+7)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2014/05/ajme-jogurt-tavaelbasan-tava.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sntomic's

I ja se toplo zahvaljujem na vašem komentaru...

2
Slika korisnika Josip Čurčić's

Ovo je kombinacija kakvu obožavam...prvom prilikom si pravim ovo...Hvala na receptu...