Lenina makedonska rapsodija

Autor: sntomic   (palac x 98192) |moji recepti

0
8 paprika 8 meko kuhanih jaja 1 l ovčijeg kiselog mlijeka (zamjena 1/2 l kislog mlijeka i 1/2 l milerama) 2 - 3 češnja češnjaka 1 dcl ulja sol, papar 1 žličica mljevene crvene paparike Paprike ispeći u tavi na ulju. U međuvremenu skuhati jaja (ne pretvrdo), očistiti ih i izrezati. U staklenoj zdjeli izmiješati usitnjeni češnjak i kiselo mlijeko. Posoliti i popapriti. Nakon što su se paprike ispekle ugasiti vatru a u ulje u kojemu su se paprike pekle umiješati mljevenu crvenu papriku. Sada to ulje dodati u pripremljeno kiselo mlijeko te dodati papriku i jaja. I kako to savjetuje Lena ovo se može pripremati i zimi od pečenih paprika spremljenih u zamrzivač. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Nešto jednostavno a osvježavajuće. Po receptu moje prijateljice Lene Đapić a iz njene kuharice "Mirisi i okusi Makedonije"
Rapsodija

Sastojci za rapsodiju

  • 8 paprika
  • 8 meko kuhanih jaja
  • 1 l ovčijeg kiselog mlijeka (zamjena 1/2 l kislog mlijeka i 1/2 l milerama)
  • 2 - 3 češnja češnjaka
  • 1 dcl ulja
  • sol, papar
  • 1 žličica mljevene crvene paparike

Paprike ispeći u tavi na ulju. U međuvremenu skuhati jaja (ne pretvrdo), očistiti ih i izrezati.
U staklenoj zdjeli izmiješati usitnjeni češnjak i kiselo mlijeko. Posoliti i popapriti.
Nakon što su se paprike ispekle ugasiti vatru a u ulje u kojemu su se paprike pekle umiješati mljevenu crvenu papriku.
Sada to ulje dodati u pripremljeno kiselo mlijeko te dodati papriku i jaja.

I kako to savjetuje Lena ovo se može pripremati i zimi od pečenih paprika spremljenih u zamrzivač.

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2009/10/makedonska-rapsodija-by-lena.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)