Punjene paprike
Sastojci potrebni za punjene paprike
- 8 - 12 manjih paprika
- 1/2 kg mljevenog mesa (npr: 25 dkg junetine i 25 dkg svinjetine)
- 5 dkg riže
- 1 srednje velika glavica luka
- 1 kg sveže propasirane rajčice
- papra, peršina, bosiljka i soli po okusu
- 1 žlica brašna
Priprema punjenih paprika
Na malo ulja popržiti luk narezan na sitne kockice dok se ne zastakli. U mljeveno meso po izboru (može se pomiješati junetina, svinjetina, puretina) dodati luk, rižu, posoliti, popapriti, nakosani peršin i sve dobro izmiješati. Papriku oprati i očistiti od sjemenki. Smjesom puniti paprike, ali voditi računa da u kuhanju riža nabubri, pa smjesu ne treba jako nabijati.
Paprike složiti u lonac, preliti umakom od rajčice tako da prekrije paprike, malo posoliti i dodati par grančica bosiljka. Staviti na vatru dok zavrije, smanjiti vatru pa kuhati na laganoj vatri 30 do 45 minuta (ovisno o veličini paprika). Kad su paprike gotove, ugustiti umak jednom žlicom brašna.
Punjene paprike poslužiti s restanim krumpirom ili pireom od krumpira.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo / mljeveno meso / punjena paprika
- Sastojci: junetina / krumpir / luk / mljeveno meso / paprika / paprike / peršin / puretina / rajčice / riža







Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
super recept
seks shop
kad skines foliju?
Slazem se da je kompletno jelo.Punjena paprika sa dosta salate odličan izbor.
....ja przim,isjeckani luk,mljeveno meso,crvenu alevu papriku i rizu,i Vegetu, sa tom smjesom punim ociscene paprike.U lonac,gdje cu kuhati stavim ulje,napravim zaprsku,i kad se brasno zasmedji,dodam malo crvene paprije i zlicicu Vegete,i zalijem vodom..kad zakipi..pocnem stavljati paprike..i onda jos dolijem vode..prema potrebi..pred kraj stavim paradajz sos....paradajz sos stisce,pa se on treba staviti pri kraju!Eee,da, jos u svaku punjenu papriku,na vrhu zatvorim sa kolutom od paradajza,da smjesa ne iscuri.
ja sam sada u paraguaju i danas kuhan punjini papriku,sa familiu,
Svaka čast Jorge! Hvala na javljanju iz Paragvaja, pošaljite sliku kako je isplao d(*⌒▽⌒*)b
Uvjek sam volila punjenu papriku, i mislim da je jako dobro jelo... Veliko hvala za recept! :)
Oh, naravno da ide crvena mljevena paprika. Meni je to kao polumađarici toliko normalno da sam zaboravila spomenuti :)
ja bih možda u meso ubacio i žlicu mljevene crvene paprike. inače tako nekako i ja pripremam punjene paprike. Zima je idealna za to jelo!
www.tjedni-menu.com
I ja popržim meso kad pravim sarmu i punjenu papriku. Tako sam naučila od pokojne bake, iako ovdje u okolici Opatije to nitko ne radi.
Ovde u Makedoniji prvo malo proprze meso pa me interesujr vas komentar u vezi s time, meni je tako sladje.pozz
Ja ih kuvam ustvari pecem u rerni
Paprike se mogu peci u rerni ,Postupak je gotovo isti samo za mene su puno bolje pecene u rerni,jer su fine zapecene.Paprike se poredaju,doda voda da prekrije paprike,dodaju zacini paradajz,(sitno usitnjeni friski ,ili iz konzerve,pire )(crvena paprika,(ja obavezno stavim malo ljute paprike-ali ko ne voli ljuto moze izbjeci ljutu papriku)malo ulja.Na pola pecenja kada paprike porumene okrenuti paprike da i druga strana porumeni.Na pocetku paprike pecem pod folijom koju kasnije skinem.
u smjesu za filanje paprika, da bi bila mekša, treba dodati mlake vode, ovisno o količini smjese. To sam vidjela od gosp. Branka Ognjenovića i od tada to tako radim kod filanja paprika i sarme, te je fila puno rahlija. Kada se paprike napune, mogu se prepeći na ulju sa svih strana, pa tek onda dodati paradajz pire. Time se postiže bolji, specifični ukus i lagano skidanje tvrdog dijela kožice koja nekima smeta (kao kod pečene paprike). Umijesto bosiljka, tko više voli, može staviti grančicu celera.
pire krumpir i sos od rajčica