Patane suhe (krumpir usuho)

Autor: Moela   (palac x 49305) |moji recepti

0
1 kg krumpira 1 glavica luka (ili 4 mlada luka, bijeli i zeleni dio) 2 režnja češnjaka 1 kom zelene paprike (veće) 1 kom crvene paprike (veće) 1 jušna žlica mljevene LJUTE paprike 1 čaša maslinovog ulja po potrebi i ukusu soli   Priprema: 1. Krumpir oguliti, oprati, izrezati na veće komade i skuhati u blago posoljenoj vodi. Ocijediti skuhani krumpir i protisnuti u grublji pire (ne koristiti mikser ili štapni mikser nego vilicu). 2. Dok se krumpir kuha, očistiti luk i paprike, izrezati ih na rezance (ako se koristi mladi luk tada ga treba izrezati na kolutiće) te u dubljoj tavi na maslinovom ulju pržiti dok povrće na omekša (oko 10-tak minuta). Dodati mljevenu ljutu crvenu papriku, promiješati pa dodati pire od krumpira. Po ukusu posoliti, još jednom dobro promiješati i servirati. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Dobila sam na poklon predivnu kuharicu, ma, pravi biser medu njima... pod naslovom: "Kako biše slako" nakladnika Nova Stvarnost. Riječ je o sakupljenim tradicionalnim recepturama Moliških Hrvata (reg. Molise, Italija) koje se izgleda nisu mijenjale (ili tek mrvicu) od prije dobrih 500 godina od kako su stigli iz Dalmacije bježeći pred Turcima. Danima je razgledavam, čitam gotovo nepoznate riječi, uživam u jednostavnosti pripreme jela i njihovim namirnicama. Ovo je jedno od tradicionalnih načina priprave krumpira. Jednostavno i preukusno.
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 glavica luka (ili 4 mlada luka, bijeli i zeleni dio)
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 kom zelene paprike (veće)
  • 1 kom crvene paprike (veće)
  • 1 jušna žlica mljevene LJUTE paprike
  • 1 čaša maslinovog ulja
  • po potrebi i ukusu soli

 

Priprema:

1. Krumpir oguliti, oprati, izrezati na veće komade i skuhati u blago posoljenoj vodi. Ocijediti skuhani krumpir i protisnuti u grublji pire (ne koristiti mikser ili štapni mikser nego vilicu).

2. Dok se krumpir kuha, očistiti luk i paprike, izrezati ih na rezance (ako se koristi mladi luk tada ga treba izrezati na kolutiće) te u dubljoj tavi na maslinovom ulju pržiti dok povrće na omekša (oko 10-tak minuta). Dodati mljevenu ljutu crvenu papriku, promiješati pa dodati pire od krumpira. Po ukusu posoliti, još jednom dobro promiješati i servirati.

Prosjek: 2.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: http://www.coolinarika.com/klub/Umag-0280/
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)