Turli tava

Autor: antonella   (palac x 6304) |moji recepti

0
1 kg mješanog mesa - bilo janjetine, svinjetine, teletine 25 dag mrkve 25 dag paprike 50 dag luka 1 kg krumpira 30 dag patlidžana 50 dag bamije 25 dag mahuna 20 dag tikvica 50 dag rajčica 20 dag ulja 1 žlica mljevene paprike sol papar priprema: Narežite meso na komade, posolite, popržite na ulju (ali ne do kraja nego samo da porumeni). Dodajte mrkvu, papriku, luk, krumpir, patlidžane, bamije, mahune, tikvice i rajčice te polako pirjajte u poklopljenoj posudi, ali opet ne do kraja. Dodajte papar, crvenu papriku, sol i dobro promješajte. Na kraju sve skupa pretresite u glinenu posudu, doljevajte malo tople vode, pecite u pećnici dok meso i povrće postupno omekšaju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4)
Turli tava, sad si mislite kaaaaj? To je samo naziv jednog recepta koji ima da isprobate već danas ili sutra, i da mi javite kako vam je uspjelo. Malo da promijenite jelovnik, odlična promjena..Smješno ime, meso u glinenoj posudi sa svim i svačim, i to je sva mudrost...
Turli tava

Sastojci:

  • 1 kg mješanog mesa - bilo janjetine, svinjetine, teletine
  • 25 dag mrkve
  • 25 dag paprike
  • 50 dag luka
  • 1 kg krumpira
  • 30 dag patlidžana
  • 50 dag bamije
  • 25 dag mahuna
  • 20 dag tikvica
  • 50 dag rajčica
  • 20 dag ulja
  • 1 žlica mljevene paprike
  • sol
  • papar

priprema:

Narežite meso na komade, posolite, popržite na ulju (ali ne do kraja nego samo da porumeni). Dodajte mrkvu, papriku, luk, krumpir, patlidžane, bamije, mahune, tikvice i rajčice te polako pirjajte u poklopljenoj posudi, ali opet ne do kraja. Dodajte papar, crvenu papriku, sol i dobro promješajte. Na kraju sve skupa pretresite u glinenu posudu, doljevajte malo tople vode, pecite u pećnici dok meso i povrće postupno omekšaju.

Prosjek: 4.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Zvezdana Jordanova's

Da ime je ustvari turskog porekla a jelo je sezonsko...i obiluje povrcem....jako je ukusno i zato se jede vrlo cesto u Makedoniji Kolicina i izbor povrca zavise od broja ljudi za koje se priprema i potrebno je srazmerno upotrebiti....svakako dozvoljene su varijacije ali sto vise to bolje !! Najvaznije je dovoljno dugo peci u rerni da postane gusto za jesti vuljuskom !!

2
Slika korisnika francisca's

Slažem se sa Vama da to nije za samo jednu osobu...to tako ne rade ni u Turskoj ni u Makedoniji, to je njihov recept, da , baš postoji koliko ja znam... a možete neke namirnice izostaviti. Vi bi najradije instrukcije i usput počastite ručkom? haha

3
Slika korisnika moir's

Ovdje ima baš svega ubacanog u tavu, jel se može i bez pola toga? To vi improvizirate il baš postoji takav recept? Mislio to napraviti za vikend, ali puno namirnica za mene jednog i samog, hoće netko doći na ručak da se ne trudim bez veze? Poziv bez skrivenih namjera ;)