Musaka od krumpira i riže
Ovo jelo je moja baka često radila.Može se služiti kao prilog ili kao glavni obrok uz neku salatu. Originalno nije išla panceta, niti češnjak, ali se ipak malo promijeni okus.
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 1 šalica(2dl) riže
- 1 manja glavica luka
- 4 režnja češnjaka
- 5-10 dag pancete(po ukusu)
- 3 jaja
- 0,5 dl mlijeka
Priprema
- Krumpir izrezati na tanke kolutove, luk usitniti i prodinstati, dodati rižu.Nakon par minuta dodati i češnjak i pancetu, malo posoliti i popapriti.
- U posudu za pečenje složiti ploške krumpira i malo posoliti,poškropiti uljem. Na to rasporediti rižu(ne treba je biti previše, jer će nabubriti).Ponavljati slojeve dok ima materijala, završiti s krumpirom.
- Sve podliti s 0,5 dl vode i još tijekom pečenja podliti 1-2 puta.Kad je pečeno politi s mješavinom jaja i mlijeka te zapeći na 250 °C.