Vinski gulaš

recepti_bez_slike
Junetina but 3 kg Svinjetina lopatica 1 kg Srnetina but 2 kg Svinjske nogice 2-3 para luk 3 kg Češnjak 2 glavice Krumpir 2 kom srednje veličine Lovorov list 4 lista sol bijeli biber Crvena paprika slatka Crvena paprika ljuta Ulje 2 dcl Sirup od rajčice Muškatni oraščić u prahu Vegeta Vino bijelo 3 dcl. Priprema: Meso narezati na približno jednake komade-kockice, a nogice razsjeći prvo na pola, a onda i na tri do četri djela. U kotlić uliti ulje i zagrijati ga na srednju temperaturu, staviti narezan na vrlo sitno  luk i češnjak. Dinstati uz malo dolijevanje vode oko 1 sat dok ne postane jednolična masa, staviti lovorov list i dinstati još oko 15 minuta. Staviti na približno jednake komade narezane  junetine i dinstati na luku oko 30 minuta uz povremeno miješanje, a zatim staviti i srnetinu. Dinstati uz dolijevanje vode oko 30 minuta, zatim staviti svinjsko meso i dinstati oko 30 minuta. Začiniti s dvije žlice soli, potom dvije čajne žličice bijelog bibera, te staviti svinjske nogice. Zalijati s vodom i kuhati oko 1 sat. Na sitne kockice narezati krumpir da se raskuha radi gustoće juhe. Kada se meso na nogicama počelo odvajati od kosti, staviti dvije čajne žličice ljute crvene paprike, 1 žlicu slatke. Ukoliko je potrebno dodatno zgusnuti gulaš, pripremiri laganu zapršku ili jednostavno umutiti brašno u vodi i uliti u juhu.  Staviti 3 dcl sirupa od domaće rajčice, kuhati oko 10 minuta uz povremenu trešnju kotlića, posipati sa pola čajne žličice muškatnog oraščića i jednu žlicu vegete. Dosoliti i zaljutiti prema okusu, te uliti 2-3 dcl bijelog vina, te kuhati 15-tak minuta.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+324) ‹ Vinski gulaš najbolji recept
Nabolje se priprema u kotliću na vatri

Sastojci:

  • Junetina but 3 kg
  • Svinjetina lopatica 1 kg
  • Srnetina but 2 kg
  • Svinjske nogice 2-3 para
  • luk 3 kg
  • Češnjak 2 glavice
  • Krumpir 2 kom srednje veličine
  • Lovorov list 4 lista
  • sol
  • bijeli biber
  • Crvena paprika slatka
  • Crvena paprika ljuta
  • Ulje 2 dcl
  • Sirup od rajčice
  • Muškatni oraščić u prahu
  • Vegeta
  • Vino bijelo 3 dcl.

Priprema:

Meso narezati na približno jednake komade-kockice, a nogice razsjeći prvo na pola, a onda i na tri do četri djela. U kotlić uliti ulje i zagrijati ga na srednju temperaturu, staviti narezan na vrlo sitno  luk i češnjak. Dinstati uz malo dolijevanje vode oko 1 sat dok ne postane jednolična masa, staviti lovorov list i dinstati još oko 15 minuta. Staviti na približno jednake komade narezane  junetine i dinstati na luku oko 30 minuta uz povremeno miješanje, a zatim staviti i srnetinu. Dinstati uz dolijevanje vode oko 30 minuta, zatim staviti svinjsko meso i dinstati oko 30 minuta. Začiniti s dvije žlice soli, potom dvije čajne žličice bijelog bibera, te staviti svinjske nogice. Zalijati s vodom i kuhati oko 1 sat. Na sitne kockice narezati krumpir da se raskuha radi gustoće juhe.

Kada se meso na nogicama počelo odvajati od kosti, staviti dvije čajne žličice ljute crvene paprike, 1 žlicu slatke. Ukoliko je potrebno dodatno zgusnuti gulaš, pripremiri laganu zapršku ili jednostavno umutiti brašno u vodi i uliti u juhu.  Staviti 3 dcl sirupa od domaće rajčice, kuhati oko 10 minuta uz povremenu trešnju kotlića, posipati sa pola čajne žličice muškatnog oraščića i jednu žlicu vegete. Dosoliti i zaljutiti prema okusu, te uliti 2-3 dcl bijelog vina, te kuhati 15-tak minuta. 

Prosjek: 5 (+324)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Josip Krušec's

:) .... drago mi je da vam se sviđa..... !!!!!

Josip Krušec

2
Slika korisnika Mirche's

odličan recept, hvala

3
Slika korisnika ivančica's

da, naravno. Barem ja tako radim. Uzmem veći lonac da mi sve stane i ne mogu reći da se osjeti neka razlika. Ovaj recept mi je izvrstan!

4
Slika korisnika ivek's

kad nemash kotlich kao ja, moze i doma u povechem loncu? Isto se mora tako dugo kuhat?