Vinski gulaš

Sastojci:
- 8 svinjskih kotleta
- 4 para kobasica za kuhanje
- 3 dl bijelog vina
- 15 dag masti
- dl ulja
- papar
- sol
Priprema:
Kotlete posolite i popaprite. Mješavinu masti i ulja zagrijte u posudi za kotlovinu, pa na dno posude u sredinu poslažite kotlete, a oko njh kobasice. Pustite da se sve zapeče s jedne i druge strane. Nakon toga kotlete s dna posude poslažite kao vijenac na obod posude, a u sredinu premjestite kobasice, ulijte vino i pirjajte, pa kada vino malo ispari, vratite kotlete u sredinu posude, posolite, popaprite, ulijte malo vode i sve zajedno pirjajte da tekućina ispari. Tada zapecite kotlete i kobasice. Kotlovinu - meso i kobasice, poslužite sa sokom u kojem su se pekli i kiselim feferonima.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): vinski gulaš
- Sastojci: kobasice / mast / papar / sol / svinjski kotleti / ulje / vino







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....