Osnovni recept za tjesteninu tipa tagliatelle

Autor: LanaM   (palac x 36372) |moji recepti

0
100 g glatkog brana 100 g oštrog brašna 1,5 dcl tople vode 3 jaja 0,3 dcl maslinovog ulja prstohvat soli šaka oštrog brašna na stolu za razvlačenje Priprema: Vodu lagano zagrijati i pomiješati s uljem. U posudi zamiješati jaja i brašno, polijevati vodom, posoliti i izraditi glatku smjesu rukama. Bulu tijesta zamotati u plastičnu foliju i pustiti da se odmara 30 do 45 minuta u hladnjaku. Potom tijesto razrezati na manje komade, razvaljati na željenu veličinu na pobrašnjenom stolu te strojno, kalupom ili nožem stvarati forme. Obojenu tjesteninu dobivamo tako da u osnovni recept dodamo slijedeća bojila, količinu dodajemo ovisno o željenoj jačini boje: • Purpurna boja – koristimo oko 1,5 jušne žlice svježe mljevene cikle • Zelena boja - koristimo oko 1,5 jušne žlice svježe mljevenenog špinata • Crna boja – koristimo čajnu žličicu crnila od sipe • Narančasta boja - koristimo oko 1,5 jušne žlice svježe mljevene mrkve     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+4) ‹ Makaroni sa šunkom i porilukom najbolji recept Penne na vrtlarski ›
Ni jedna se ne može mjeriti sa domaćom, pa tko je voljan recept je tu...
Osnovni recept za tjesteninu tipa tagliatelle

Sastojci:

  • 100 g glatkog brana
  • 100 g oštrog brašna
  • 1,5 dcl tople vode
  • 3 jaja
  • 0,3 dcl maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • šaka oštrog brašna na stolu za razvlačenje

Priprema:

Vodu lagano zagrijati i pomiješati s uljem.

U posudi zamiješati jaja i brašno, polijevati vodom, posoliti i izraditi glatku smjesu rukama.

Bulu tijesta zamotati u plastičnu foliju i pustiti da se odmara 30 do 45 minuta u hladnjaku.

Potom tijesto razrezati na manje komade, razvaljati na željenu veličinu na pobrašnjenom stolu te strojno, kalupom ili nožem stvarati forme.

Obojenu tjesteninu dobivamo tako da u osnovni recept dodamo slijedeća bojila, količinu dodajemo ovisno o željenoj jačini boje:

  • • Purpurna boja – koristimo oko 1,5 jušne žlice svježe mljevene cikle
  • • Zelena boja - koristimo oko 1,5 jušne žlice svježe mljevenenog špinata
  • • Crna boja – koristimo čajnu žličicu crnila od sipe
  • • Narančasta boja - koristimo oko 1,5 jušne žlice svježe mljevene mrkve
     

 

Prosjek: 4.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)