Osnovni recept za tjesteninu tipa tagliatelle
Ni jedna se ne može mjeriti sa domaćom, pa tko je voljan recept je tu...
Sastojci:
- 100 g glatkog brana
- 100 g oštrog brašna
- 1,5 dcl tople vode
- 3 jaja
- 0,3 dcl maslinovog ulja
- prstohvat soli
- šaka oštrog brašna na stolu za razvlačenje
Priprema:
Vodu lagano zagrijati i pomiješati s uljem.
U posudi zamiješati jaja i brašno, polijevati vodom, posoliti i izraditi glatku smjesu rukama.
Bulu tijesta zamotati u plastičnu foliju i pustiti da se odmara 30 do 45 minuta u hladnjaku.
Potom tijesto razrezati na manje komade, razvaljati na željenu veličinu na pobrašnjenom stolu te strojno, kalupom ili nožem stvarati forme.
Obojenu tjesteninu dobivamo tako da u osnovni recept dodamo slijedeća bojila, količinu dodajemo ovisno o željenoj jačini boje:
- • Purpurna boja – koristimo oko 1,5 jušne žlice svježe mljevene cikle
- • Zelena boja - koristimo oko 1,5 jušne žlice svježe mljevenenog špinata
- • Crna boja – koristimo čajnu žličicu crnila od sipe
- • Narančasta boja - koristimo oko 1,5 jušne žlice svježe mljevene mrkve
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): tjesetenina