Ravioli "Veneziana"

Autor: LanaM   (palac x 40429) |moji recepti

0
100 g glatkog brašna 100 g oštrog brašna 1,5 dcl tople vode 3 jaja 0,3 dcl maslinovog ulja sol prstohvat šaka oštrog brašna na stolu za razvlačenje Priprema: Vodu lagano zagrijati i pomiješati s uljem. U posudi zamješati jaja i brašno, dodati 2 žlice maslinovog ulja, podlijevati vodom, posoliti i izraditi glatku smjesu rukama. Kuglu tijesta zamotati u plastičnu foliju i pustiti da se odmara 30 do 45 minuta u hladnjaku. Potom tijesto razrezati na manje komade, razvaljati na željenu veličinu na pobrašnjenom stolu te strojno, kalupom ili nožem stvarati forme. Sastojci za punjenje: 200 g priluka 250 g mljevene slanine 60 g maslaca 1 jušna žlica mrvica 2 režnja češnjaka cimet, klinčić (1 cvjetić) sol i papar Priprema: Na toplom maslacu u tavici blago glazirati sitno nasjeckani poriluk i češnjak. Kad uvene dodati mljveno meso, posoliti, popapriti i dodati zečine, te dindtati dok se meso ne osuši. Sve posipati krušnim mrvicama i malo presoliti (mora biti jače kad je punjenje inaće će biti bljutavo) Pustiti da se smjesa potpuno ohladi i njome puniti tjesteninu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Pužići« s graškom i slaninom najbolji recept Ravioli sa sirom ›
Ravioli Veneziana

Sastojci za tijesto:

  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1,5 dcl tople vode
  • 3 jaja
  • 0,3 dcl maslinovog ulja
  • sol prstohvat
  • šaka oštrog brašna na stolu za razvlačenje

Priprema:

Vodu lagano zagrijati i pomiješati s uljem.

U posudi zamješati jaja i brašno, dodati 2 žlice maslinovog ulja, podlijevati vodom, posoliti i izraditi glatku smjesu rukama.

Kuglu tijesta zamotati u plastičnu foliju i pustiti da se odmara 30 do 45 minuta u hladnjaku.

Potom tijesto razrezati na manje komade, razvaljati na željenu veličinu na pobrašnjenom stolu te strojno, kalupom ili nožem stvarati forme.

Sastojci za punjenje:

  • 200 g priluka
  • 250 g mljevene slanine
  • 60 g maslaca
  • 1 jušna žlica mrvica
  • 2 režnja češnjaka
  • cimet, klinčić (1 cvjetić)
  • sol i papar

Priprema:

Na toplom maslacu u tavici blago glazirati sitno nasjeckani poriluk i češnjak. Kad uvene dodati mljveno meso, posoliti, popapriti i dodati zečine, te dindtati dok se meso ne osuši.

Sve posipati krušnim mrvicama i malo presoliti (mora biti jače kad je punjenje inaće će biti bljutavo)

Pustiti da se smjesa potpuno ohladi i njome puniti tjesteninu.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)