100 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
1,5 dcl tople vode
3 jaja
0,3 dcl maslinovog ulja
sol prstohvat
šaka oštrog brašna na stolu za razvlačenje
Priprema:
Vodu lagano zagrijati i pomiješati s uljem.
U posudi zamješati jaja i brašno, dodati 2 žlice maslinovog ulja, podlijevati vodom, posoliti i izraditi glatku smjesu rukama.
Kuglu tijesta zamotati u plastičnu foliju i pustiti da se odmara 30 do 45 minuta u hladnjaku.
Potom tijesto razrezati na manje komade, razvaljati na željenu veličinu na pobrašnjenom stolu te strojno, kalupom ili nožem stvarati forme.
Sastojci za punjenje:
200 g priluka
250 g mljevene slanine
60 g maslaca
1 jušna žlica mrvica
2 režnja češnjaka
cimet, klinčić (1 cvjetić)
sol i papar
Priprema:
Na toplom maslacu u tavici blago glazirati sitno nasjeckani poriluk i češnjak. Kad uvene dodati mljveno meso, posoliti, popapriti i dodati zečine, te dindtati dok se meso ne osuši.
Sve posipati krušnim mrvicama i malo presoliti (mora biti jače kad je punjenje inaće će biti bljutavo)
Pustiti da se smjesa potpuno ohladi i njome puniti tjesteninu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Pužići« s graškom i slaninom
najbolji recept
Ravioli sa sirom ›
Sastojci za tijesto:
- 100 g glatkog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 1,5 dcl tople vode
- 3 jaja
- 0,3 dcl maslinovog ulja
- sol prstohvat
- šaka oštrog brašna na stolu za razvlačenje
Priprema:
Vodu lagano zagrijati i pomiješati s uljem.
U posudi zamješati jaja i brašno, dodati 2 žlice maslinovog ulja, podlijevati vodom, posoliti i izraditi glatku smjesu rukama.
Kuglu tijesta zamotati u plastičnu foliju i pustiti da se odmara 30 do 45 minuta u hladnjaku.
Potom tijesto razrezati na manje komade, razvaljati na željenu veličinu na pobrašnjenom stolu te strojno, kalupom ili nožem stvarati forme.
Sastojci za punjenje:
- 200 g priluka
- 250 g mljevene slanine
- 60 g maslaca
- 1 jušna žlica mrvica
- 2 režnja češnjaka
- cimet, klinčić (1 cvjetić)
- sol i papar
Priprema:
Na toplom maslacu u tavici blago glazirati sitno nasjeckani poriluk i češnjak. Kad uvene dodati mljveno meso, posoliti, popapriti i dodati zečine, te dindtati dok se meso ne osuši.
Sve posipati krušnim mrvicama i malo presoliti (mora biti jače kad je punjenje inaće će biti bljutavo)
Pustiti da se smjesa potpuno ohladi i njome puniti tjesteninu.